Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

SVEČANO OBILJEŽEN STOTI ROĐENDAN DVD BEDEKOVČINA

BEDEKOVČINA
Piše: Željko Odak
Foto : Stjepan Vidiček

Središnjoj svečanosti obilježavanja 100 obljetnice DVD -a Bedekovčina prethodio veličanstven mimohod .U svečanom prigodnom mimohodu za pamćenje od tvornice TONDACH Bedekovčina gdje je osnovano društvo do vatrogasnog doma. U mimohodu je učestvovalo uz limene glazbe Špičkovina i Bedekovčina te Bedekovčanske mažoretkinje oko 250 vatrogaskinja i vatrogasaca i četrdesetak vozila iz 39 vatrogasnih društava iz gotovo cijele Hrvatske, na čelu kojih su bili barjaktari. Uz slavljenike DVD Bedekovčina bili su prijatelji iz Žrnovnice ,Šolte, Muća, Osijeka Gorji Grad,Nušta,Topuskog,Virja, Šandorovca, Vidovca Varaždinskog, Lakteca, Laduća, Kraljevog Vrha, Kustošije, Vidovca Zagrebačkog, Blaguše, Dragonošca,Gračana, Konjščina, Krapina , Veliko Trgovišće, Dubrovčan Ravnice , Zlatar, Selnica, Špičkovina, Zabok, Regeneracija Zabok, Zlatar Bistrica, Sveti Križ Začretje, Oroslavje, Pavlovec ,Tugonica Podgrađe, Marija Bistrica, Tuhelj, Donja Stubica i Gornja Stubica, Brestovec Orehovički ,Kebel , Orehovica i Poznanovec. Svečanost su uveličali županica Krapinsko zagorske županije Sonja Borovčak, načelnik Općine Rajko Vidiček i predsjednik vijeća Branko Huljak, predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice načelnik Željko Popović, predstavnik pokrovitelja DUSZ- a Mladen Vinković pomoćnik glavnog vatrogasnog zappovjednika ,i Dražen Strabić pročelnik područnog ureda Krapina, Željko Šoša županijski vatrogasni zapovjednik zadarske županije, privrednici predstavnici udruga i mještani preko 350 uzvanika.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon otpjevanih himni predsjednik društva Željko Odak pozdravio je sve nazočne. U referatu povodom stote obljetnice kojeg je pročitala voditeljica skupa Martina Sinković. istaknuto je da je današnje društvo nastalo udruživanjem Industrijskog dobrovoljnog vatrogasnog društva Zagorka kojeg su 1912. godine utemeljili Stanko i Milan Režek i DVD Bedekovčina. vatrogasni dom otvoren je 1997 godine, a izgradnjom istog stvoreni su bolji uvjeti za rad društva te se dalje ulagalo u vatrogasnu opremu. tako je 2006. godine u vozni park uloženo oko milion kuna, a 2007 godine u osobnu zaštitnu opremu vatrogasaca oko 200.000,00 kuna. današnje društvo kao središnje glavni je čimbenik zaštite od požara na području Općine Bedekovčina. Bilježi se godišnje prosječno oko 20 ak intervencija, a vatrogasci društva su osposobljeni i spremni da u kratkom roku u svakom mjestu s najvećom vještinom obave svoju zadaću. Navedeno je da je veliki broj članova završio visoke stupnjeve osposobljavanja , povećan je broj operativnog mlađeg kadra, a u rad društva uključen je veliki broj djece i mladeži.Koji postižu dobre rezultate na natjecanjima, tako da je mladež prvak države za 2010 godinu, osvajač kupa za 2011 u učesnik male vatrogasne olimpijade. Predsjednik društva je u kratkom govoru zahvalio svima onima koji su osnovali i vodili društvo tijekom ove stogodišnje povijesti, kao i današnjim vatrogascima koji su pomogli da imamo ovakvo društvo.Naveo je da je ponosan što je pripadnik i na čelu udruge u kojoj su posebno požrtvovni i marljivi ljudi, koji na zvuk vatrogasne sirene ili zvonjavu poruke na mobitelu ostavljaju sve, baš sve, i trče u vatrogasni dom, pa na požarište.Sate i sate provodite vježbajući, učeći nove vještine, čisteći vozila i opremu, uređujući svoj dom i okoliš.Nazočnima su se obratili uz čestitke društvu županica Sonja Borovčak , predstavnik pokrovitelja Mladen Vinković, Franjo Habulin kao predstavni VZO Bedekovčina, Ivica Glas predsjednik VZKZŽ , Željko Šoša Županijski vatrogasni zapovjednik Zadarske županije i načelnik HVZ-a Željko Popović. Podjeljena su i medalje i znamenja koje dodjeljuje Hrvatska vatrogasna zajednica koje je podijelio načelnik HVZ-a željko Popović kako slijedi:

Image and video hosting by TinyPic

Društvo je dobilo plaketu Mirka Kolarića . Spomenicu za 60 godina Aleksandar Kovač.Spomenicu vatrogasni veteran dobili su Stjepan Žegrec, Stjepan Videk, Ivan Videk, Franjo Boroš,Petar Mihaljinec, Alojz Pavetiček, Stjepan Pavetić, Franjo Špiranec, Stjepan Jadan, Alojz Mirt,Milan Sever, Stjepan Habljak, Josip Komorčec. Zlatnu vatrogasnu medalju dobili su Stjepan Špiranec, Krešimir Pavetiček, Ivan Kovač, Janko Buzjak. Zlatnom vatrogasnom plamenicom nagrađeni su Josip Horvat i Željko Odak.…. pročitaj više

Post je objavljen 05.06.2012. u 08:49 sati.