Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pogledunazad

Marketing

Molitva sv. Josipu za dominikanski Red



Evo polako i nenadano dođoh do jubilarnog 100 posta. U posljednje vrijeme razne obaveze mi ne ostavljaju vremena za redovitije pisanje na blogu. Nastojat ću ipak s vremena na vrijeme osvježit blog nekim novim postovima.

Iako sam blog pokrenuo prvenstveno za svoj gušt i nisam imao nekih veliki očekivanja, ostao sam ugodno iznenađen brojem posjeta i poruka na blogovski e-mail. Bilo je tu svakojakih znatiželjnih pitanja i traženja informacija i savjeta.

Nisam ni svećenik ni redovnik, nego laik koji se nadahnjuje duhovnošću koju nam je u nasljeđe ostavio sveti Dominik de Guzman. Ovdje donosim jednu molitvu svetom Josipu za dominikanski red. Neka hranitelj i zaštitnik svete nazaretske Obitelji, bude na pomoći dominkanskoj Obitelji i svim onim koji se nadahnjuju primjerom svetog Dominika i njegovih sljedbenika.



Sveti Josip s Djetetom Isusom u društvu dominikanaca


Molitva sv. Josipu za dominikanski Red

O slavni Patrijarhu, sveti Josipe koji si bio glava, oslonac i tješitelj svete Obitelji, preporučujem ti sve kršćanske obitelji kojih si zaštitnik, i čitavu svetu Crkvu kojoj si postavljen nebeskim pokroviteljem.

Na osobiti način ti preporučujem dominikansku obitelj kojoj duhovno pripadam. Daj, molim te, onima koji njom upravljaju vjernost duhu i predajama svetog Utemeljitelja; isprosi im razboritost da mogu voditi tim putem sve svoje podložnike.

A ovima isprosi duh poslušnosti, poniznosti, požrtvovnosti, radosti srca, ljubavi prema sabranosti i skromnosti, radu, revnosti za spas duša te nježnu i sinovsku pobožnost prema Mariji.

Napokon isprosi im ono što je najvažnije, to jest, da poznaju i ljube Isusa, kako bi ga mogli poput tebe grliti, da kraljuje u njihovim srcima i da bude ljubljen od svih ljudi za njihovo vječno spasenje.
Tako budi.




Post je objavljen 07.07.2012. u 00:05 sati.