Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skbrda

Marketing

Dva i pol mjeseca do Split Open-a: 120 prijavljenih!

Ostalo je 72 dana do početka ovogodišnjeg Split Open-a, a broj prijavljenih buja kao tijesto u pećnici.
Prijavljeno je do sada 120 igračica i igrača, od čega 45 stranaca iz 15 zemalja.
Tako je već sad jasno da će biti oborene brojke od lani, kad je na turniru igralo 120 igrača, od čega 30 stranaca iz 11 zemalja.
A ostalo je još skoro dva i pol mjeseca, pa je realno dostižan cilj organizatora, ŠK Brda, da se ove godine premaši brojka od 200 igrača.
Nažalost, zbog ekonomskih razloga organizatori ni ove godine nisu mogli ponuditi "uvjete" velemajstorima, ali se svejedno očekuje njih najmanje 10 na turniru.
A koliki je njihov interes za turnir govori i broj od oko 40 GM-ova koji su zatražili uvjete za nastup u Splitu. Ali tko zna, možda se jednog dana i u Splitu popravi financijska situacija, pa Split Open postane i jedan od najjačih svjetskih opena.
Da malo pojasnimo i način formiranja liste sudionika, obzirom da je bilo govorkanja kako su na listi i brojni domaći igrači koji se zapravo još nisu prijavili za turnir.
Istina je, na listi su a nisu se prijavili. Naime, mudro rukovodstvo turnira jednostavno je "kopi-pejstalo" listu s ovogodišnjeg Županijskog prvenstva.
Brđani su naime logično zaključili da će svi oni koji su nastupili na "Županijskom" nastupiti i na Split Open-u.
A ako netko od njih bude spriječen pa ne bude mogao zaigrati, nema veze, neka lista ima što više imena, nema štete, dapače.
Dakle, Split Open i ove bi godine trebao požnjeti ogroman uspjeh.


Prošlogodišnji pobjednik Marin Bosiočić (Hogar strašni)

..



I Torcida zna da je već više od 100 prijavljenih



A u zavjetrini priprema za najveći turnir u Splitu svih vremena, članovi Brda uigravaju se za 1A ligu koja ih očekuje u rujnu.
Tako je predsjednik Bužančić odlučio poslati Ivića i Čurića na "Pula Open" od 9. do 16. lipnja. Iviću je naime neophodno uigravanje jer kao direktor turnira neće moći igrati na Split Open-u, a Čurić je "Pulu" zaradio izvanrednim nastupom na Finalu kupa u Solarisu.
Kako se njihov nastup u Puli ne bi izrodio u previše vanšahovskih aktivnosti, predsjednik je odlučio osobno ih kontrolirati, što je presedan u povijesti kluba.
Tako će i predsjednik nastupiti na turniru, a uz to će on i sportski direktor promovirati splitski turnir brojnim strancima koji će nastupiti u Puli.


Predsjednik Bužančić podijelit će pehare pobjednicima Split Open-a


Sportski direktor Ivić na svom radnom mjestu



Dražen Čurić jedan je od najvećih favorita turnira u Puli











Post je objavljen 31.05.2012. u 09:03 sati.