Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

VATROGASCI "SPAŠAVALI" MLADIĆA NAKON PROMETNE NESREĆE

OZALj

Hitne službe grada Ozlja spremne su i za iznimno zahtjevne intervencije. Zaključak je to nakon pokazne vježbe koja je u organizaciji Savjeta za sigurnost prometa na cestama održana na autobusnom ugibalištu u Karlovačkoj ulici u Ozlju. Sudjelovali su djelatnici Policijske postaje Ozalj, Dobrovoljnih vatrogasnih društava Ozalj i Jaškovo, Hitne medicinska pomoć Doma zdravlja Ozalj te Opće bolnice Karlovac. Po zamišljenom scenariju vježbe željelo se pokazati način intervencije žurnih službi kod prometne nesreće s dvije unesrećene osobe koja se dogodila na jednoj od najprometnijih cesta u Ozlju, prilikom koje postoji i opasnost od izbijanja požara.

Image and video hosting by TinyPic

– Sve što se događa na vježbi odigrava se u stvarnom vremenu. Vatrogasci ne stoje iza ugla nego nam stvarno dokazuju koliko im treba vremena i na koji način obavljaju svoju intervenciju. Ovime želimo pokazati da se i lokalno može iznimno kvalitetno obaviti intervencija tog tipa. Naravno, ukoliko to zatreba, pri sličnim stvarnim događajima angažirale bi se i druge jedinice na županijskoj razini, poput Javne vatrogasne postrojbe Karlovac ili Hitne pomoći Karlovac – rekao je Martin Barić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Karlovac.

Akcija se odigrala nakon zamišljene nesreće i poziva preko mobitela centru 112 koji je zbog ozlijeđenih osoba najprije alarmirao Hitnu pomoć. Nakon njih na teren izlazi policija i vatrogasci koji specijalnim alatom osiguravaju izvlačenje jedne prikliještene osobe. Na kraju stiže i ekipa za očevid. Vježbu su pratili i čelni ljudi grada Ozlja, župan Ivan Vučić sa suradnicima te predstavnici niza javnih institucija i žurnih službi u akciji.…. večernji.hr

Post je objavljen 29.05.2012. u 11:55 sati.