Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mravici

Marketing

Sastavci o školi u prirodi Split

Izlet u špilju

U školi u prirodi išli smo na izlet u špilju Vranjaču. Špilja se nalazi na planini Mosor. Do špilje smo se vozili autobusom. Put je bio jeziv zato što je na planini. Dočekao nas je vodič. Krenuli smo u špilju. Špilja je jako pogodna za one ljude koji imaju problema s disanjem i imaju astmu. Špilja se nalazi u krškom krajoliku. U špilji su mi se svidjeli stalaktiti i stalagmiti. Oblici koji se spuštaju sa stropa špilje su stalaktiti. Ima ih jako puno. Neki stalaktiti liče na Majku Božju ili na staricu s psom. Najzanimljiviji je oblik koji liči na kapelicu gdje se nalazi Isus Krist s krunom na glavi. U Vranjači je bilo jako sklisko.Vodič nam je rekao zanimlijvi podatak da je u špilji sigurno u slučaju potresa. Mi smo bili na dubini od 80 metara ispod zemlje.Vranjača nije opasna za djecu.Vidjeli smo šišmiša. Stalaktiti i stalagmiti podsjećali su me na ledenice.Vodič je svirao po stalaktitima i stalagmitima drvenim štapom.U špilji mi je bilo prekrasno,a cijela špilja podsjećala me na rastopljenu i prelivenu čokoladu.

Lara Šimunović


Photobucket


Šetnja na Marjan

Jednog dana u školi u prirodi išli smo na Marjan. Marjan je park šuma. Tamo je prekrasno. Prvo smo prešli 100 stepenica, a onda smo stali na prvom odmorištu. Gledali smo kroz dalekozor. Imali smo prekrasan pogled na Split. Krenuli smo dalje. Na drugom stajalištu vidjeli smo crkvicu sv.Nikole putnika. Tamo smo se slikali i odmorili. Na trećem stajalištu vidjeli smo ZOO vrt, ali u njemu nije bilo životinja. Prešli smo još 314 stepenica. Došli smo na Veliki vrh. Tamo smo vidjeli najljepši pogled na svijetu. Prešli smo 750 stepenica. Na vrhu sam se osjećala kao da sam na Mont Blancu. Lijepo mi je bilo i isplatilo se prijeći tih 750 stepenica. Nadam se da ću posjetiti još mjesta sličnih Marijanu.

Magda Galić


Izlet na Brač

Bio je četvrtak. Krenuli smo na Brač u 9h. Vozili smo se trajektom 1 sat. Vidjeli smo galebove. Pravili su se važni svojim akrobacijama u zraku. Kad smo došli, išli smo na sladoled. Konobar je bacao kugle sladoleda u zrak. Pojeli smo sladoled i otišli do crkve. Kad smo došli do crkve ušli smo u nju. Brojali smo oltare. Bilo ih je sedam. Crkva je bila velika. Vidjeli smo kip Majke Tereze pokraj crkve. Bio je prelijep i velik. Poslije toga otišli smo na plažu. Nismo se kupali već smo samo natapali noge u moru. Voda je bila hladna. Nismo bili dugo. Trajekt je došao i krenuli smo kući. Vozili smo se opet jedan sat. Kad smo stigli ručali smo. Poslije ručka smo odrijemali .

Andrija Čorić

Photobucket



Post je objavljen 29.05.2012. u 10:05 sati.