Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Lijepa li si… Korčula (22. – 25. lipnja 2012.)

Ekospiritus vas poziva na dobro ustaljeni i posjećeni program Lijepa li si… ove nas godine vodi na jedan od naših najljepših otoka i do istoimenog mu grada koji još zovu i Malim Dubrovnikom. Naravno, pogađate, radi se o KORČULI.
Kako bi na vrijeme znali rezervirati svoje termine i pridružiti nam se u novom upoznavanju, kako naše povijesti i kulturne baštine, tako i ljudi i njihovih običaja, te družiti se četiri dana u novom/starom društvu, šaljemo vam ovu najavu izleta s okvirnim programom.

Okvirni program

21. lipnja (četvrtak) polazak u kasnim večernjim satima iz Zagreba. Noćna vožnja prema Pelješcu, dolazak u Orebić u ranim jutarnjim satima.

22. lipnja (petak) prelazak na Korčulu trajektom… Odlazak u Lumbardu, pješčana plaža, odmor za ručak. U popodnevnim satima posjet dominikanskom samostanu u Korčuli (kraj domikanaca je i kuća matica sestara Dominikanki). Predvečer odlazak na smještaj u školi (najvjerojatnije u Smokvici ili Čari koje se nalaze na sredini otoka).

23. lipnja (subota) ujutro Blato, grob Marije od Propetoga Isusa Petković, naše Blaženice, posjet svetištu i vrlo zanimljivim starohrvatskim crkvicama u Blatu. Popodne odlazak u Vela Luku i po želji otok Proizd ili ostanak u gradu. Tko neće na Proizd, kupa se u Vela Luci.
Oni koji žele ići na Proizd priključiti će se redovnom brodu koji ide iz Vela Luke do Proizda. Kada se zadnji brod vrati natrag u Vela Luku, autobusom se vraćamo na noćenje.

Otok Proizd, plaža godine na Hrvatskom Jadranu 2007, udaljen je oko pola sata vožnje brodom od centra mjesta (Vela Luke). Definitivno je biser velolučke obale koji s jedinstvenom bjelinom svojih plaža, morem boje tirkiza i mirisom slane svježine nikoga od posjetitelja ne ostavlja ravnodušnim! Bezbroj turista iz svih krajeva Europe godinama su ostali vjerni Veloj Luci i uvijek joj se iznova vraćaju upravo zbog magične ljepote ovog posebnog otočića. Pored malog pristaništa lociran je restoran «Proizd» u kojem se, u ugodnom ambijentu mediteranskog okruženja, nude lokalni specijaliteti, internacionalna jela, osvježavajući napitci i kokteli. «Bili Boci», tri najljepše plaže Vela Luke nalaze se na sjevernoj strani otočića, a do njih vodi nekoliko pješačkih staza. Odavde se pruža prekrasan pogled prema susjednom otoku Hvaru i prema otvorenoj pučini. Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode i upravo ovdje se upotpunjuje cjelokupna ljepota odmora u Veloj Luci!
Ugledni Britanski časopis Daily telegraf 2009. g. plaže otoka Proizda uvrstio je među pet najljepših na Jadranu.

24. lipnja (nedjelja)
Grad Korčula – Opatska riznica, posjet jednoj od tri bratovštine koje djeluju u gradu, imaju svoje kuće, njihovo predstavljanje i iznošenje svoga bogatog djelovanja…, kuća Marka Pola, Katedrala i sam Grad koji je opasan zidinama.
Misu ćemo imati taj dan, najvjerojatnije ujutro u katedrali. Popodne slobodno za kupanje, a može se završiti kod Dominikanki na večernjoj molitvi časoslova.

25. lipnja (ponedjeljak) povratak u Zagreb s prvim trajektom iz Korčule za Orebić, Pelješac i dalje prema Zagrebu….


Svoje predprijave kao i prijave možete obaviti putem maila ili nas kontaktirati na mob:

Katarina Šmalcelj katarina.smalcelj@zg.t-com.hr 098-920-8089
Vlatko Granić vlatko.granic@gmail.com 099-220-2941 / 098-903-8722


Konačni program s cijenom izleta biti će vam poslan ili objavljen na našim stranicama, a do tada zadržavamo pravo promjene pojedinih stvari iz ove najave.

Post je objavljen 24.05.2012. u 16:43 sati.