Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

ŽUPAN KOŽIĆ ZADOVOLJAN RADOM VATROGASACA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

CELINE
Piše: Damir Marenić

Pierce CAFS. /klikni na foto/

Jučer je u Celinama vrbovečkim održana 19.izvještajna skupština Vatrogasne zajednice zagrebačke županije. S pravom je odabran upravo vrbovečki kraj ,jer se ove godine proslavlja 130 godina vatrogastva u Vrbovcu. U nazočnost 61 od 74 delegata skupštinu je otvorio predsjednik VZZŽ-a g. Stjepan Ptiček koji je pozdravio uvažene goste među kojima spomenimo načelnika HVZ-a g.Željka Popovića, župana zagrebačke županije g. Stjepana Kožića, počasnog predsjednika HVZ-a g.Teodora Fritzkog, zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika g. Željka Sutlara, gradonačelnika grada Vrbovca g. Vladimira Bregovića te ostale drage goste i delegate Zajednica.

Image and video hosting by TinyPic

Izvješće o radu županijske Zajednice podnjela je tajnica gđica.Tea Sabljić među kojima je spomenula nekoliko velikih projekata kako od strane županije tako i od strane HVZ-a i MUP, uz veliku potporu zagrebačke županije a koji su odrađeni na veliko zadovoljstvo županijske organizacije i njenog vodstva. O operativnom dijelu te financijsko izvješće podnio je zapovjednik g. Josip Novosel dok je rad županijske organizacije ocjenjen visokom ocjenom od strane Nadzornog odbora koji je podnio g.Miroslav Abramović. Po prvi puta se skupštinarima obratio i predsjednik Časnog suda g. Josip Gerjević koji je obavijestio o suspenziji vatrogasnog suca zagrebačke županije od strane županijske organizacije zbog nedoličnog ponašanja. Sva spomenuta izvješća prihvaćena su jednoglasno. U ovoj godini nastavlja se istim tempom i nadaju se stopostotnoj realizaciji jer kako je naglasio predsjednik Ptiček veliku potporu i prepoznavanje vatrogastva imaju u županu Kožiću koji do sada nikada nije rekao nećemo,nemožemo ili nedamo nego upravo obrnuto.

U pozdravnoj riječi gostiju dojmljiv govor je ostavio upravo župan zagrebačke županije g. Kožić koji je pohvalio rad vatrogasne zajednice županija, gradova i općina, požrtvovnost vatrogasaca kako profesionalnih tako i dobrovoljnih i da svaka lipa uložena u njih je isplativa. Uprkos kriznom vremenu u cijeloj državi nada se realizaciji svih projekata koje se odnose na županiju. g.Teodor Fritzki osvrnuo se na početak djelovanja županijske organizacije koja je izrasla u jednu važnu kariku sigurnosti u očuvanja ljudskih života i imovine.Načelnik Popović obavjestio skupštinare o radu HVZ-a za poboljšanje vatrogastva dok je g.Sutlar napomenuo da će DUZS uprkos teškim vremenima nastojati financijski pomoći vatrogasce kako u nabavci opreme tako i u radu na dislokacijama. Gradonačelnik Vrbovca g. Vladimir Bregović ponosan je na svoje vatrogasce , na njihovom radu te da će ih Grad i dalje pratiti u njihovom djelovanju. Na kraju spomenimo i splet pjesama vrbovečkog kraja koji je izveo ženski vokalni sastav Lera iz Vrbovca i za to su nagrađene velikim pljeskom svih nazočnih a ovom prilikom im čestitamo na 100.godina HKUD-a Petar Zrinski koji je upravo svoj prvi nastup imao na 30.godišnjici DVD-a Vrbovec prije sto godina.

Post je objavljen 19.05.2012. u 13:00 sati.