Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

NA OVO PITANJE BI TREBALA OGOVORITI ĐURĐA ALEŠIČ



300 MILIJUNA POPLOČENIH U PUT ZA PAKAO

Unatoč mnogobrojnim indicijama, Uprava Hrvatskih autocesta tek je nakon izjave novopečenog ministra prometa Siniše Hajdaša-Dončića, koji je, podsjetimo, najavio odustanak od dovršetka Podravskog ipsilona, “naglo” shvatila kako za ugovorene poslove ustvari nikada nije ni bilo dovoljno novca. Štoviše, Uprava HAC-a, više od godinu dana nakon što je i formalno istekao vremenski rok za dovršetak radova, napokon je javno obznanila da je Podravski ipsilon tek neispunjeno predizborno obećanje.


Međutim, čelnici HAC-a čini se da tek trebaju spoznati ono na što su njihovi sindikalci upozoravali prije dvije i pol godine. Naime, Goran Skok, zviždač HAC-a, još je 24. studenog 2009. godine Državnom odvjetništvu i USKOK-u podnio prijavu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, ministra prometa Božidara Kalmete, državnog tajnika Zdravka Livakovića te članova Uprave i Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta, zbog kršenja zakona o trgovačkim društvima i javnoj nabavi, i to upravo zbog toga što je s izvođačima radova potpisano nekoliko ugovora za izgradnju predizbornih cesta ukupne vrijednosti veće od milijardu eura, iako se već tada znalo da novca nema dovoljno.

- Zbog nesavjesnog poslovanja, zbog osnovane sumnje u organizirani kriminal i namjere da se ošteti RH, a u svrhu pribavljanja dobiti podižem ovu prijavu na sva gore navedena imena koji su morali znati, odnosno mogli su i morali zaustaviti štetno ugovaranje za građenje autocesta - stoji u prijavi, za koju se ne zna kakvu je doživjela sudbinu.
- Nije Sanader bez vraga nekoliko mjeseci prije navedenih ugovora izjavio da je Hrvatska “u banani”. Usto, ugovori su potpisani bez ishođenih građevinskih dozvola, a čak je i svečano potpisivanje ugovora u organizaciji zloglasne Fimi medije upriličeno na privatnoj parceli koja je unajmljena - objašnjava Skok. Glavni HAC-ov zviždač, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, postavlja pitanje i jesu li i sâmi izvođači radova već u trenutku kada su potpisivali ugovore znali da HAC nema dovoljno novca.



Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com

-----------------------------------------------------
---------------------------------------------

Post je objavljen 15.05.2012. u 22:13 sati.