Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

POKAZNA VJEŽBA SPAŠAVANJA OZLJEĐENIH U PROMETNOJ NESREĆI

POREČ

Sudar automobila i kontejnera za smeće, vatrogasne sirene, ozlijeđeni, pretvaranje Yuga u kabriolet, pružanje prve pomoći unesrećenima, gašenje požara, razgledavanje vatrogasnih vozila i opreme... to je ukratko ono što se danas događalo u dvorištu Javne vatrogasne postrojbe iz Poreča. Porečki su vatrogasci i podmladak Crvenog križa za vrtićku i osnovnoškolsku djecu danas izveli pokaznu vježbu spašavanja unesrećenih osoba ukliještenih u vozilu nakon prometne nesreće te pružanje prve pomoći ozlijeđenima. U crvenom su Yugu nakon fontalnog sudara sa spremnikom za smeće ostale ukliještene dvije osobe. Vatrogasni se kamion nakon demonstracijskog kruga po dvorištu sa uključenim sirenama i rotacijskim svjetlima zaustavio pored teško oštećenog vozila, a iz njega su iskočili izvrsno opremljeni vatrogasci koji su ozlijeđene u kratkom roku izvukli iz olupine. Koristili su razne alate za uklanjanje stakala te vrlo snažna pneumatska kliješta kojima su razrezali vrata i karoseriju automobila.

Podmladak Crvenog križa iz Osnovne škole Tar sanirao je ozljede obje ruke vozača, dok su srednjoškolci i mladež Crvenog križa iz Poreča ozlijeđenog vozača postavili u desni bočni položaj i sanirali mu ozljede glave. Nakon toga nekoliko je vatrogasaca prisutne impresioniralo demonstracijom brzog gašenja požara ručnim vodeno-zračnim topom, a potom se krenulo u grupno razgledavanje vatrogasnih vozila i opreme tijekom kojeg su mladi svašta zapitkivali,a vatrogasci predvođeni zapovjednikom JVP Poreč Adrijanom Jugovcem strpljivo odgovarali. Uslijedilo je i zajedničko fotografiranje za uspomenu.
Zajednička pokazna vježba organizirana je za djecu vrtića i osnovnih škola povodom Tjedna Crvenog križa i Tjedna zaštite od požara.…. parentium

Post je objavljen 11.05.2012. u 18:13 sati.