Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mda

Marketing

Opstanak Drijenče

Drijenča jedina župa i MS u novonastaloj Općini Čelić vodi borbu za opstanak i sve su veći izgledi da će u skoroj budućnosti od Drijenče ostati samo crkva i groblje kao pokazatelji da su tu prije živjeli stanovnici po vjeroispovijesti Katolici a u nekim knjigama će sigurno biti zabilježeno i da su neki od tih stanovnika bili

po nacionalnosti Hrvati. Ova crna prognoza se zasniva osvrćući se na situaciju u toj mladoj župi u vremenu od Srpske agresije pa do sada. Ovakva crna prognoza nije samo za Drijenču nego za cijelu Tuzlansku županiju. Na cijelom tom području je upitan opstanak Hrvata i za očekivati je da će u cijeloj Tuzlanskoj županiji Hrvati doživjeti istu sudbinu kao i Hrvati u Drijenči u kojoj su prije rata živjeli 98% stanovnici Hrvatske nacionalnosti.
Ovakva crna sudbina Hrvata na tom prostoru bi se mogla spasiti kada bi na nivou države bilo dovoljno političke volje i snage, a, zbog čijeg nedostatka do sada nije ostvarena ideja o osnivanju "Općine Soli" te da za tu ideju još nije kasno. U suprotnom će se crna prognoza, u skoroj budućnosti sama po sebi realizirati i pred očima Europe će lagano nestati na tim prostorima nacija koja ima najstarije korijene na području Tuzlanske županije.
Ideja o osnivanju Općine Soli koju treba sprovesti u djelo je jedini pravedan i najdemokratskiji način da se to spriječi!

Post je objavljen 10.05.2012. u 12:32 sati.