Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/cook-and-play

Marketing

Blog.hr gastro igrice - igra Pogodi sastojke

Predlažem igricu POGODI SASTOJKE.

PRAVILA bi bila:

1.) Domaćin pripremi jelo po svom izboru, poslika i objavi slike na svom blogu (bez recepta i naziva jela).
Na slikama se mora vidjeti cijelo jelo (npr. ako je kolač, treba biti slika cijelog kolača i presjeka).
Domaćin uz sliku stavlja redni broj igre i broj sastojaka recepta.

2.) Posjetitelji bloga na komenatarima nabrajaju sastojke za koje misle da su u receptu sa slike.
Svaki sudionik može samo jednom pogađati.
Broj sastojaka koji se pogađaju treba biti u okviru broja sastojaka recepta.

3.) Pogadjanje traje 5 dana.
Nakon 5 dana domaćin prema navedenim sastojcima u komentarima proglašava pobjednika.
Tko je nabrojao najviše točnih sastojaka taj je pobjednik.
Ukoliko dvoje ili više osoba ima isti broj bodova, pobjednik je onaj tko je prvi pogodio najviše sastojaka.
Istovremeno s proglašenjem pobjednika domaćin stavlja u post recept za jelo sa slike.

4.) Dan nakon proglašenja, a u roku 3 dana, pobjednik započinje novi krug igrice.

(Edit pravila 16.6.2012. - dodan dio o broju sastojaka i izjednačenju)


Evo, ja ću započeti.
Mislim da za početak neće biti teško. :)

Igra Pogodi sastojke br. 1





Pa pogadjajte! cerek
Sretno svima!


***


13.05.2012.

Proglašenje pobjednika igre Pogodi sastojke br. 1

Pobjednica prvog kruga igrice je blogerica Nešto se kuha! sa 7 točno pogođenih sastojaka. Čestitam! thumbup
U roku 3 dana očekujemo da naša draga Nešto se kuha! nešto skuha smijeh i započne novi krug igrice na svom blogu.
Pozdrav svima i hvala na sudjelovanju.

Evo i recepta za kojeg ste pogadjali sastojke:


Dvobojna juha od koprive i mrkve s bademima

Recept


Sastojci
za juhu od koprive:
- kopriva (oko 150 gr mladih listova)
- 1 krumpir
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 2-3 žlice mlijeka
- sol
- papar

za juhu od mrkve:
- 2-3 mrkve
- 1/2 glavice luka
- maslinovo ulje
- sol
- papar

+ bademi (oko 10-15)
Bademe blanširamo kako bi ih lako oljuštili.

Postupak

za juhu od koprive:
Prvo ruke zaštitimo plastičnim rukavicama (ako se farbate, možete koristiti npr.one koje se dobe u farbi za kosu).
Zatim koprivu dobro operemo. Nakon toga ju prelijemo vrućom vodom i ocijedimo.
U drugu posudu, u malo posoljene vode, stavimo kuhati 1 oguljeni krumpir narezan na kockice.
Kad voda s krumpirom zakipi ubacimo blanširanu koprivu.
Kuhamo dok krumpir ne bude kuhan.
Pred kraj dodamo narezani češnjak i malo maslinovog ulja. Izmiksamo sve u blenderu.
Dodamo mlijeko, začine po okusu te još jednom kratko prokuhamo.
U drugu posudu, u malo posoljene vode, stavimo kuhati 1 oguljeni krumpir narezan na kockice.
Kad voda s krumpirom zakipi ubacimo blanširanu koprivu.
Kuhamo dok krumpir ne bude kuhan.
Pred kraj dodamo narezani češnjak i malo maslinovog ulja. Izmiksamo sve u blenderu.
Dodamo mlijeko, začine po okusu te još jednom kratko prokuhamo.

za juhu od mrkve:
U posudi na malo maslinovog ulja kratko dinstamo sitno narezani luk.
Mrkvicu naribamo i dodamo na ulje i luk te kratko prodinstamo miješajući.
Podlijemo s vodom i prokuhamo dok mrkva ne bude kuhana.
Kod dodavanja vode pazimo da ne dodamo previše,
radje na početku manje, a kasnije do željene gustoće.
Začinimo. Izmiksamo u blenderu.
Obje juhe lijevamo istovremeno u tanjur tako da dobijemo dvije boje na tanjuru.
U serviranu juhu na sredinu stavimo nekoliko polovica oljuštenih badema.





Juha je srednje gustoće, jako ukusna i zdrava.
Bademi joj daju dodatnu hranjivost i savršenu punoću okusa. Preporučam!













Post je objavljen 06.05.2012. u 20:15 sati.