Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti911

Marketing

OBILJEŽAVANJE DANA VATROGASTVA I FLORIJANOVA

DONjA VOĆA
Piše: Josip Cingesar

Svibanj je mjesec kada se u DVD-u Donja Voća najintezivnije provode brojne aktivnosti.Započelo je obilježavanjem Dana vatrogasaca Republike Hrvatske i sv. Florijana,nebeskog zaštitnika vatrogasaca.Svečanu svetu misu u crkvi sv. Martina biskupa služio je voćanski župnik velečasni Josip Drvoderić.Poslije mise članovi društva su se u koloni uputili u vatrogasni dom gdje za tu priliku upriličena kratka svečanost.Rukovodstvo društva uputilo je čestitku povodom Florijanova i zahvalilo se prisutnima na uloženom trudu i zalaganju.Tom prigodom uručene su diplome o stečenim zvanjima tijekom školske godine 2011/2012 koje su uručili zapovjednik Danijel Godinić.predsjednik Boris Patrčević i tanik Josip Cingesar.

Image and video hosting by TinyPic

Zvanje vatrogasca stekli su Dragica Hrgarek,Dragica Kolačko.Ljubica Galić,Stjepan Stolnik i Slavko Tot,zvanje vatrogasnog dočasnika Mario Šestanj Perić,Mišo Patrčević,Slavko Perić,Mladen Kutnjak i Bojan Krobot te zvanje vatrogasnog časnika Josip Cingesar,Vinko Šestanj i Marijan Justament.S Florijanovom započinje i obilježavanje svibnja, Mjeseca zaštite od požara. Posebna pozornost biti će usmjerena na edukaciju djece,mladeži i mještanja Općine u provođenju preventivnih aktivnosti i mjera zaštite od požara u školi,domačinstvima i okolišu.Provesti će se vježba u osnovnoj školi, uvježabavati će se vatrogasni podmladak i mladež za predstojeća natjecanja.Obaviti će se provjera opreme,vozila i ljudstva.

Od važnijih događanja spomenuti ćemo:
• 13.05. -zabava povodom Židorova
• 19.05. –sudjelovanje muške mladeži na 14.susretu mladeži Republike Slovenije i Republike Htvatske u Loškoj dolini
• 20.05. – sudjelovanje u tradicionalnom hodočasću hrvatskih vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu
• 27.05. – nastup muške mladežu na 2. Kolu Kupa HVZ u Koprivnici
• Kraj mjeseca - vježba evakuacije u OŠ Andrija Kačić Miošić


Post je objavljen 05.05.2012. u 08:40 sati.