Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nestosekuha

Marketing

Čokoladni muffini

Nakon što mi je laptop stigao s popravka i kad sam se napokon uspjela ulogirati vrijedno sam pisala post o Bubamari...pa me u sve prekinula Cooky...zapravo pobjeda u našoj igrici. Onda sam brže bolje izvukla neki od postova u pripremi i objavila fotku s mojim Muffinima!
Ovaj put je pobjedila naša draga Teo, s pogođenih 11 sastojaka! Čestitam!!!

Idemo na recept!
Dragi moji, stvarno nema potrebe da kupujete gotovu smjesu za te Muffine. Ovi su stvarno brzi, jednostavni i fini! Malo sam ih doradila čokoladnom šlag kremom...ali i bez kreme su odlični. Recept mi je proslijedila frendica prije puuuno godina(točnije 6) ne znam od kud joj ;)

Potrebno vam je:
50 g šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca ili margarina
1 jaje
200 g čokolade za kuhanje
250 g glatkog brašna
1/2 praška za pecivo
1 žlica gorkog kakaa
200 ml mlijeka

Ovaj put sam stavila:
1 šlag krema s okusom čokolade
mrvice za posipanje

Za početak upalim pećnicu na cca 200°C.
Maslac, šećer i vanilin šećer dobro izmješati mikserom, dodati jaje i čokoladu koju ste otopili u pećnici koja se grije. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i kakao i sve postepeno dodavati tekućoj smjesi.
Neki dodaju i cijeli prašak za pecivo, ali meni je to stvarno previše. Na kraju vam se Muffini bolje dignu, ali u tom slučaju imaju grozni okus praška koji nitko ne voli...
Smjesu lijevati u kalupe ili košarice. Znači, ne morate imati kalupe, dovoljne su vam papirnate košarice. Stavljajte po 2 i sipajte smjesu do pola, da vam se ne raziđu previše. Pecite cca 25 minuta.
Po želji u smjesu možete dodati neko voće, npr. višnje; komadiće čokolade...štogod! Stvar je ukusa i trenutnih želja. Nisam stavljala ništa jer sam s čokoladom bila na knap. Samo sam gore stavila šlag kremu(dakle šlag kremu ne kremu za kolače koju mi MM često donese ;)) i mrvice!
Ali i jednostavna smjesa, bez dodataka je ukusna!

Jednom sam računala: za pripremu i pečenje mi je trebalo manje od jedenog sata- dakle, krenite u akciju!
Ne znam jeste li primjetili, ali u DM-u ima ovih papirnatih, šarenih košarica i nisu skupe...

Evo još jednom fotke:

Muffini

A idući put stvarno ide Bubamara :))

Post je objavljen 19.05.2012. u 23:28 sati.