Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berinidnevnici

Marketing

Životni stil "Ludost"



Mogu reći da dosta surfarim po netu i blogosferi. U tom svom pohodu, primijetio sam, kako se dosta ljudi opisuje kao: malo lud, luda do bola, ma luda, lud i slično. Tako da ponekad dobiješ dojam da sve te blogove i ostale socio-kulturno-comunity entitete drži neka ekipa sa Sveučilišta Vrapće ili Ugljan. Ok, možda i jest tako, da osobe s psihičkim poremećajima nađu vremena za tipkanje u ovom surovom dinamičnom svojetu.
Zašto i luđaci ne bi malo tipkali ?
I oni su ljudi, kao i svi ostali.

Međutim, kada se pogleda malo dublje, može se ipak kazati, da ono što je nekome ludo, drugome je sasvim normalno.
Dok će se netko zgražati zbog nekog postupka drugome će isti biti stil života, u smislu, jednostavno si takav.
U nastavku je nekoliko primjera nekih postupaka iz stvarnog života, što će se nekom činiti sasvim normalo, a nekome možda ludo:

1. Kada te policajac zaustavi otvoriš prozor i kažeš: Dvoje ćevapa, jedne s lukom.

2. Kontrolor te u tramvaju pita za kartu, ti mu kažeš: A kako ja znam da si kontrolor ? Kada on izvadi svoju iskaznicu, uzmeš je i baciš kroz prozor i kažeš: Eto sada više nisi kontrolor.

3. Kada te policajac zaustavi, otvoriš prozor i saslušaš što si pogriješio, zatim mu kažeš: Hoće li ovo biti dosta ? (pokazuješ novčanicu od 50 DM). Kada on kaže hoće i krene omastit brk, izustiš: Daj nemoj bit smiješan, zatvoriš prozor i nastaviš vožnju.

4. Radiš kao kontrolor u tramvaju, osoba nema kartu i ti je izguraš kroz prozor.

5. Policajac te uhvati da kradeš benzin, okreneš se prema njemu i izdereš se: Ma šta radiš ti tu ! Ajde briši odavde.

6. Hodaš s dvije djevojke, objema pričaš o braku i obje nose tvoje dijete. Na kraju ti otac od jedne kaže: Evo ti 100 000 DM, stan i auto, samo mi pusti kći na miru i zaboravi je jednostavno.

7. Vraćaš se iz diska, zaustavi te policija s prijateljima, napušeš 0.8. Izlazi drugi iz auta i kaže: Dajte da ja pušem, napuše 1.8 i prigovara policajcu, da mu uređaj ne valja, jer on nije ništa pio. Pri tome još prijeti pišanjem po policijskom autu, jer su baš njih našli zaustavljat.

8. Trijezan razbijaš lampe po pothodniku, samo zato jer si impresioniran s prizorom prskanja stakla.

9. Zavežeš za drvo profesoricu i ostaviš ju tamo cijelu noć, jer ti nije dala dvojku za prolaz, pa si morao na popravni.

10. Pripiša ti se, hodaš po cesti i pri tom mokriš, crtajući po asfaltu.

Nekome su ovi primjeri sasvim normalno ponašanje, nekome se čine možda cool, a nekome totalna glupost, koja izaziva gađenje, osuđivanje te govorancije o ludosti.

Najljepše molim da se ovi primjeri, nikako ne pokušavaju kopirati, niti da se iznošenje istih smatra kao poticaj na slično ponašanje.

Bilo kakva odgovornost za pokušaj kopiranja ili slično ponašanje je isključivo individualna.

Smisao teksta je isključivo pokazati određeni stil života.

Post je objavljen 23.03.2012. u 06:23 sati.