Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nestosekuha

Marketing

Đurina torta

Ovo je bila još jedna sladoled torta u nizu pa su je mamine kolegice s posla jednoglasno nazvale po restoranu iz kojeg je recept stigao. Već ste naučili da ja ne pravim ništa komplicirano :), a nadam se da će vam i ovo zvučati dovoljno fino da krenete u akciju.
I ovo je svakako dobar prijedlog za blagdane koji dolaze.
Znate kako to već ide: pratite upute, ako nešto nije jasno- slobodno pitajte.
Smjesa je za kalup promjera 26 cm:
BISKVIT
6 bjelanjaka
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
4 žlice pekmeza od marelica
1 žlica oštrog brašna
2 žlice griza
5-6 dkg lješnjaka
krušne mrvice za posipanje
Dobro izraditi bjelanjke pa postepeno dodavati šećer i vanilin šećer. Nakon toga žlicu po žlicu pekmeza. Kad ste gotovi, ručno umiješjte smjesu brašna i griza.
Namastite pleh i samo okolo pospite mrvicama. Na dno stavite papir za pećenje i narežite lješnjake. Najprije kratko u pećnici zapecite lješnjake pa uspite smjesu od bjelanjaka. Pecite na temperaturi od 150° C. Kad se počne odljepljivati od pleha i kad se , na dodir, više ne lijepi za prste- gotov je. Pustite da se ohladi u plehu pa ga izvadite. Još ga ostavite parem 8 sati da odstoji pa filajte.
KREMA
6 žumanjaka
8 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 vrećica praha pudinga od vanilije
2 žlice oštrog ili škrobnog brašna
5 dcl mlijeka
10 dkg margarina
10 dkg maslaca
4-5 banana
2 vrećice šlaga za ukrašavanje
Pjenasto umutite žumanjke, šećer i vanilin šećer, dodajte brašno, izmješajte. Postepeno dodajte kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Ne morate kuhati na pari. Dovoljno je da kremu kuhate u posudi s debljim dnom na laganoj vatri. Ako vam se počne grudati, maknite s vatre i promiješajte pjenjačom. Kad se zgusne, gotovo je. Hladite mješajući da vam se ne stvori korica.
U hladno dodati prethodno izrađeni margarin i maslac. Meni je ovaj omjer najbolji. Svojedobno sam radila samo s maslacem, ali mi se krema sirila, a to baš i nije izgledalo najbolje.
Sami odlučite kako ćete staviti banane. Ja sam zadnji puta stavila trećinu kreme na biskvit, a u ostatak umješala kockice banane.
Napomena: kada filujete, biskvit okrećete naopako, tj lješnjaci moraju biti gore.
Ukrasite šlagom s dodacima po želji. I za sve one koji, kao ja, ne znaju ovi čokoladni šareni bomboni se nakon par sati počnu topiti. Dakle, oni idu netom prije posluživanja.

Zadnji put sam ju radila za 2 mala slatkiša, gore je jestiva pokrivka koju sam, naravno, naručila!
Evo kako je izgledala

Photobucket

Slijedeći put kuhamo lovački gulaš. Ostala sam vam dužna taj recept iz prošle sezone ;). Ide super sa knedlama od dizanog tijesta, također super prijedlog za svečani ručak!
Uživajte, puse!

Post je objavljen 24.03.2012. u 06:23 sati.