Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crkvaorehovica

Marketing

Hodočasnici u Rim

Papin pozdrav hrvatskim hodočasnicima

Vjernici župe Orehovice, a njima su se priključili neki iz Podturna, Male Subotice i Totovca hodočastili su od 11. do 15. 3. 2012. u vječni grad Rim i na povratku su posjetili Bolonju i crkvu sv. Dominika. U srijedu smo u Vatikanu sudjelovali na općoj audijenciji sa sadašnjim Papom koji nas je pozitivno iznenadio. Naime, papa Benedikt XVI. pozdravio je hrvatske hodočasnike, a tu vijest prenjeli su internet portali i informativna katolička agencija. Na Trgu sv. Petra ispred najveće i najljepše bazilike na svijetu papa je rekao na hrvatskom jeziku:
"S radošću pozdravljam sve hrvatske hodočasnike, a osobito vjernike iz župe Majke Božje Fatimske iz Orehovice. Dragi prijatelji, obratiti se znači čitavim bićem zavoljeti svoga Stvoritelja. Ne bojte se otvoriti svoje srce Isusu i s njime podijeliti svoje radosti i teškoće. Hvaljen Isus i Marija!" Nosimo lijepe uspomene i sječanja na ovo hodočašće koje nas je utvrdilo u vjeri, nadi i ljubavi.
Slika ispred Crkve i groba sv. Dominika
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Zajednička slika ispred Katakombi u kojima su se pokapali kršćani mučenici iz prvih stoljeća, u njima su pokopani i petnaestorica Pape, a isto tako i sveta Cecilija zaštitnica pjevača. Svi sveti mučenici, molite za nas!

Post je objavljen 17.03.2012. u 17:25 sati.