Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

opasni fanatici

Nakon topljenja snijega koji je besprijekornom bjelinom pokrio brijeg i neko kratko vrijeme tvorio lažno-idiličnu sliku čistoće, primjećujem da su se naše ulice otkrile jasnije nego ikada u svoj svojoj sada još ružnijoj ružnoći. Posvuda odvaljeni rubnici, smrskani beton, popucali kamen, ofucani rubovi, izrovani asfalt, duboke brazgotine kuda je prošla ralica, pukotine i rupe koje su i prije postojale, sada su, vidljivo je pod proljetnim suncem - još dublje, još veće i još opasnije. Ceste su u užasnom stanju, i nema više snijega da to stanje sakrije.

Nema više laži.

Nadam se da je i Blogu sada postalo jasno koga su promovirali. Radi se o opasnom šarlatanu. U rangu kojekakvih klerofašističkih sestara i militantnih eko-aktivista koji operiraju netom i ostrašćeno truju virtualu.

Prebrojavati tuđa intelektualna zrnca i tuđa zrnca duhovnosti prozirna je substitucija i moderna nadogradnja notornog brojanja krvnih zrnaca (čime se bave samo moralno izopačene pojave). A apologirati najgore zločince i zločine ljudske povijesti mogu samo izopačeni likovi koji su suludi fanatici bez etike.

Vrlo je opasna i po meni kažnjiva rabota pod krinkom samoproglašene kvazi-duhovnosti i nad-intelekta opravdavati monstruozne zločine i zločince. Vrlo opasna, jer teorije kvaziduhovnika u pravilu privlače široku sljedbu nesvjesnih klimoglavaca koji automatizirano povlađuju zvuku lijepo upakiranih riječi, a uopće ne čitaju niti shvaćaju stvarni sadržaj tog navodno produhovljenog mudrošitja – koje je monstruozno.

Monstruozno je opravdavati monstruozne zločine kvazi-duhovnim teorijama kako su zločini navodno “potrebni da bi mi danas bili tu”.

Žalosno je da slijepa sljedba povlađuje takvim suludim teoretičarima koji bezočno opravdavaju masovna ubojstva, jer eto njihove riječi lijepo zvuče budući da o zločinu ne govore otvoreno već eufemizirano, pa ni ubojstvo neće zvati ubojstvom, već nesretnom “greškom”, a masovne egzekucije “poželjnim korakom u ljudskom procesu učenja”. Mase nažalost konzumiraju, nekritički upijaju, prihvaćaju i šire takve zgodno upakirane teorije “velike produhovljenosti, ljubavi i mira” kao “legitimno logičko bezopasno razmišljanje”, nesvjesni da se pod tim nimalo nedužnim “produhovljenim mišljenjem” skriva najvulgarnije opravdavanje zločina za kojeg nema opravdanja.

Ništa nije bezazleno niti produhovljeno u tvrdnji da eto samo produhovljene i superintelektualne osobe, valjda neki novi arijevski nadljudi, mogu shvatiti “čistu nadduhovnu istinu pojmljivu samo odabranima, kako je Hitler trebao postojati da bi danas postojali mi i da su zločini potrebni da bi preko njih dosegli vrata duhovnog života”. Ta je tvrdnja, osim što je logički i moralni kretenizam, ništa manje doli zloćudno opravdavanje zločinca i njegovih zločina.

Bez obzira što se verbalno ograđuju od neo-nacizma, lažni duhovnici upravo takvim teorijama i tvrdnjama potvrđuju da doista jesu novi nacisti, u čijim glavama na potpuno istu šprancu bujaju potpuno iste nacističke teorije o rasnoj, intelektualnoj ili duhovnoj superiornosti odabranih pojedinaca, koje su bujale i u glavama nacista, i u tikvi jednog potpuno izopačenog lika kao što je bio Hitler.

To su neodgovorni šarlatani, koji uvjereni u svoju rasnu, intelektualnu ili duhovnu nadmoć – propovijedaju, produciraju i šire zlo.

I za svakog tko me bude uvjeravao da su zločini ljudskog roda poželjan proces učenja uz pomoć kojeg ljudska rasa kroči putem spoznaje ka nekoj petoj duhovnoj ubermenšč dimenziji, otvoreno ću i javno reći da je moralno-etički degenerik.

Ne zbog fanatika, već zbog one zabludjele sljedbeničke mase koja ne vidi brčiće pod nečijim lažno produhovljenim nosom.


Post je objavljen 08.03.2012. u 13:13 sati.