Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snowwhitebeautyful

Marketing

Par riječi o meni

U prošlim postovima sam detaljno predstavila gotičku subkulturu, navela različite tipove gotičara, govorila o tome tko se kako oblači, kakvu glazbu sluša, uglavnom, kakav stil fura, no u ovom ću postu reći nešto o sebi. Jučer sam objasnila kako sam postala gotičarka no o svom stilu odijevanja nisam ništa rekla, kao ni o omiljenoj glazbi, pa ću to sada napraviti jer sam sigurna da bi me to mnogi koji su pročitali moje postove htjeli pitati.

Što se tiče načina odijevanja ni sama ne znam u koju bih skupinu sebe svrstala, no nekako mi se čini da me metal goth najbolje opisuje. Moj stil je prilično jednostavan jer i inače u životu volim jednostavnost, iako bi ga većina mojih prijatelja nazvala pomalo kompliciranim. Dva glavna odjevna predmeta koja sačinjavaju moj look i definitvno su must-have u mom ormaru su kratke suknje i crne tajice. Tu kombinaciju nosim i ljeti i zimi. Što se suknji tiče, volim one koje izgledaju baš gotički, tipa čipka i slični materijali. Najčešće su crne, ili su kombinacija crne i tamno ljubičaste boje. No naravno, može se naći i jednostavnijih modela, a obožavam i suknjice koje oko pojasa imaju zakovice. Nisu isključeni ni kožnjaci: nosim ih kad god mi to padne na pamet, bez obzira je li dan ili noć. Što se tiče odabira moje odjeće, imam jedno jednostavno pravilo: u toj se odjeći moram ugodno osjećati.

Budući da sam visoka i vrlo vitka (nekad čak i malo premršava), ova kombinacija mi zbilja dobro pristaje. Majice nosim različite: ponekad je to obična crna uska majica, zimi često i s rolkom, ali najdraže su mi čipkaste i mrežaste majice koje nosim u toplijem dijelu godinu, te isti takvi boleri. Najbolja majica koju sam ikada kupila je ona s mrežastim rukavima koja na prsima ima motiv crne mačke velikih zelenih očiju s pentagramom oko vrata. Tu i tamo se volim utegnuti i u korzet, no njih mi u RH nije bilo lako naći, ali na Amazonu sam već snimila par komada po vrlo povoljnim cijenama i planiram ih čim prije naručiti. Traperice ne nosim često, a ako ih i obučem onda su ili crne ili od tamnog trapera.

Od obuće najviše volim čizme. Najdraže su mi one s platformom koje nosim i u toplijem dijelu godine. Njih sam naručila s e-baya prije nekih godinu i pol dana i ne bih ih se nizašto odrekla. Nakon njih slijede tzv. sadomazo čizme, kako ih moji prijatelji zovu jer tako izgledaju: crni lak, jako visoka peta, sa zakovicama oko gležnjeva. Iako izgledaju kompliciranima za hodanje, to je samo optička varka: hodanje u njima je vrlo jednostavno. I naravno, ne smijem zaboraviti ni svoje kožne čizme koje zimi najčešće nosim, rock stil.

Za svečanije prilike tu su uvijek elegantna crna haljina i crne cipele s visokim potpeticama, no i kod kupovine ovih artikala nastojim da su izgledom što bliže mom stilu. Imam ih nekoliko u ormaru, ne nosim ih često, no kad ih obučem uvijek ih upotpunim s nekim gotičkim detaljima (tipa gotičke ogrlice s križem ili pentagramom) i tamnim gotičkim makeupom. Za zimu uvijek imam crni kaput, a luda sam i za dugim crnim pletenim ogrtačima, koji pristaju na sve, dok u toplijem dijelu godine nosim kratke crne jakne, s dosta zatvarača, a uskoro planiram kupiti i kožnjak (snimila sam neke na sniženju). Od modnih dodataka obožavam crne mrežaste rukavice, kao i one elegantnije, te narukvice od imitacije kože sa zakovicama i mrtvačkim glavama, a mrežaste čarape su mi najdraži ljudski izum ikada.

Sada nešto o šminki. Luda sam za svijetlim, porculanskim tenom, a kako sam i prirodno svjetlije puti uvijek kupujem svjetle nijanse pudera. Nisam ljubitelj kvarcanja i tamne puti pa se klonim sunca kad god mogu. Ljeti ne izlazim iz stana bez zaštitnog faktora 50, kojim namažem cijelo tijelo, a kad idem na plažu odmah poslije izlaska iz mora trčim u hlad (djeluje, jer već više od dvije godine nisam ni za nijansu potamnila). Svi oko mene govore kako biti blijed nije cool, no ja to volim i ne mogu zamisliti da se pržim na suncu jer mi naposlijetku tamnija put ni ne stoji, a da sad i pokušam izgorila bih ko rak.

Oči najčešće šminkam tamno, a količina šminke ovisi o prilici i o tome koliko mi se u trenutku da šminkati, no bez crnog eyelinera i dobre maskare nikad ne napuštam kuću. Za noćni look gotovo uvijek imam dramatični smokey eyes, najčešće crni ili crno-ljubičasti, iako se može naći i drugih kombinacija budući da sam maštovita po pitanju makeupa. Dnevni look varira ovisno o vremenu koje imam i mojoj volji, pa tako nekad imam look koji je prikladan više za noć, a ponekad je više primjeren za dan, a obožavam kombinirati nijanse ljubičastog sjenila s crnim eyelinerom i olovkom. Volim i svijetlije i tamnije ruževe, a crveni ruž, iako ga ne nosim toliko često, je nešto bez čega ne mogu zamisliti svoju šminku. Moji nokti su jako dugi (ljudi kažu da imam prave vještičje nokte), a lakiram ih najčešće u crno, tamno sivo i tamno plavo. Imam dugu kosu do stražnjice koju bojam u crno (prirodno je svijetlo smeđa), a najčešće je nosim raspuštenu, osim kad se zamasti pa je onda skupim u nemarnu punđu (pomoću one štipaljke), ili je spletem u pletenicu.

Nemam niti jedan piercing jer baš i nisam ljubitelj bušenja, a i bojim se zbog potencijalnih komplikacija. Zasad imam samo jednu tetovažu, a to je pentagram kraj moje desne lopatice, ali ubrzo namjeravam napraviti još jednu ili dvije.

Od glazbe najviše volim metal, i slušam različite vrste metala, a najdraži bendovi ikada su mi Nightwish i Rammstein. Osim metala volim poslušati i dobri stari rock, pa i punk, a od gotičkih bendova najdraži su mi Sisters of Mercy.

Moji hobiji su makeup, radim i tutorijale koje objavljujem na YouTubeu, knjige (djela gotičke tematike i krimići), volim gledati horore i psihološke trilere, filmove s povijesnom tematikom, volim šetnje i druženje s prijateljima i lude noćne izlaske.

Eto, to bi bile neke činjenice o meni, a u sljedećim postovima nastavit ću pisati o gotičkoj subkulturi, nekim mojim iskustvima iz prošlosti, šminki i savjetima o ljepoti.

Lijep pozdrav!


Post je objavljen 07.03.2012. u 21:45 sati.