Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marta-kod-vladimira-na-rucku

Marketing

Muski klimaks ili andropauza

Kaze da mu je cukunbaba bila zasluzna za jednu pobedu nad Turcima (cudno, dedu ne spominje a oni su obicno nosioci ponosa), hvali se da je njegovo odrastanje pored Dunava opisao Nusic u ‘Hajducima’, namece svoje stavove i kad nije bas u to siguran.… ali sve je dozvoljeno jer je on moj kolega iz kancelarije. Ima malo vise od pola stoleca starosti, izrazene bore na celu, smeta mu spori kompjuter ali se dobro snalazi na konfuzno neurednom random stolu. Milan je u muskom klimaksu, iako on to odbija.

Kao i svi drugi nesvesni a mocni procesi, i ovaj je tesko prihvatljiv prirodno uticajni faktor jer donosi konstantu nemoci, pa je razumljiva psiholoska barijera, odbijanje ili cak kompleks nize vrednosti usled ovakvih uticaja ili promena. O sexu prica vise i cesce nego svi mi ostali zajedno, sebe istice i namece kao, i dalje, mocnog muskarca, tvrdi da mu je fenomen muske potencije nepoznat : - ''To je izmisljotina dokonih i ugrozenih muskaraca. Ja mogu. Ma to je nametnuto od kapitalizma…'’- uvek se breca i ponavlja istu pricu, pa i svoje gene priziva u pomoc -''Moj deda se ozenio u sesdesetoj godini''.

Za andropauzu, ili muski klimaks, nije cuo iako iznenada pocrveni u licu i cesto je dzangrizav, pospan i umoran. On i svi ‘zreli muskarci’ mogu samo biti glasni i nista vise, jer su prirodni procesi ipak nepokolebljivi. Kompleksno i malo poznato stanje muskarca, tesko prihvatljivo ali i nepoznato za razliku od zenskog klimaksa, gde su jasne manifestacije. Muski klimaks je postepen proces, sa latentnim ali progresivnim dejstvom nemoci, ciji pojavni oblik najpre izaziva psiholoske probleme, u smislu pada samopouzdanja (muskosti), smanjenju bioloske moci, a kasnije smanjenje misicne mase, gojaznost, pa onda tek i efektivnu, stvarnu polnu nemoc - potenciju.

Ako je u punoj snazi muskarca, svaki hormon u optimalnom odnosu potrebe, onada je obrnuta disproporcija svakako uzrokovana starenjem, i to je prihvatlja zivotna matematika, ali zasto je smanjenje potrebne funkcije kod mladjih (a ne maldih) muskaraca ? Za razvoj muskih polnih karakteristika, znacajna je koncentracija testosterona u organizmu, sto znaci da nisu ciljna grupa samo stariji, vremesni muskarci, vec i muskarci srednjeg doba, sa neurednim navikama zivota a kao uzrocno posledicna veza sa josmnogo drugih faktora.

Pored sve snage i samopouzdanja, koju mu daje potencija, na kraju, kad ostane bez nje, muskarac gubi i sve te prednosti pa cak prerastaju u hendikep. Kod zena nema tako pogubnih posledica ovog stanja. Kriznu promenu ne primecuju jedino muskarci kojima sex nije bila omiljena zabava, vec je predstavljala aktivnost kao obaveza, pa nije ni primetna promena nemoci. To je prednost onih bezlicnih muskaraca...

Na kraju zeni ostaje da voli muskarca kao dusu, um a ne u fizickom smislu….

Post je objavljen 01.03.2012. u 20:29 sati.