Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gladusa

Marketing

Javni uvid u katastarsku izmjeru za k.o. Ždrelac

Biogradski glasnik je u ožujku 2011. objavio vijest o početku javnog uvida za k.o. Ždrelac. koji će vjerojatno trajati do početka 2013. godine.

Načelnik Medić: Financijski uvjeti pri rješavanju imovinsko-pravnih odnosa vrlo su povoljni jer smo s Državnom geodetskom upravom sklopili ugovore koncipirane na način da država snosi 60 % troška, a ostatak zajednički jedinica lokalne samouprave i posjednici kroz sklapanje ugovora o sufinanciranju u iznosu od 4 tisuće kuna po osobi neovisno o broju parcela i kuća. U slučaju da netko ima jednu ili više nekretnina kod kojih je riješeno imovinsko-pravno stanje 1/1, tada podmiruje iznos od samo tisuću kuna. Trajanje uvida? To je teško procijeniti s obzirom na broj od oko tisuću i šesto posjednika. Moje predviđanje je da bi trebalo trajati do dvije godine. Zasad je od suda i katastarskog ureda formirana samo jedna komisija koja će raditi dva dana u Tkonu, te tri dana tjedno u Ždrelcu. Razgovarali smo o tome da se uspostavi još jedan tim kako bi svaki od njih mogli raditi zasebno – jedan u Tkonu, drugi u Ždrelcu.

Geodetsko-katastarska izmjera na području Općine Pašman započela je potpisivanjem ugovora između Općine Pašman i Državne geodetske uprave u srpnju 2007. godine. Nešto kasnije, početkom 2008. godine svečano su otvoreni geodetsko-katastarski radovi za k.o. Ždrelac, a nakon Ždrelca i za katastarske općine Banj, Dobropoljana, Neviđane i Mrljane. Za žitelje općine.

http://www.biogradnamoru.hr/docs/files/Biogradski_glasnik_broj_60_1310551557.pdf

Što znači "riješeno imovinsko-pravno stanje 1/1"?

U Općini Tkon istu stvar vlasnici koji imaju do 5 parcela su plaćali 1800kn.
Detaljnije:
- Katastarska izmjera, snimanje 15.2.2008.

Post je objavljen 25.01.2012. u 19:15 sati.