Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/novapolitika

Marketing

Suma sumarum

Autor : KoDan

Izvor : http://komentar-dana.net/2012/01/eutanazija/, prenosi Drava


EUTANAZIJA

Mijenjati ustav jedne države zbog postizanja političkih ciljeva bratskih, neoliberalnih stranaka, isplati se. Isplati se tim strankama, naravno. Pokazao je to jučerašnji “praznik demokracije” u Hrvatskoj, kako je referendum nazvao jedan od najodbojnijih i najantipatičnijih političara u povijesti, Ivo Josipović.
Pokazao je referendum o ulasku Hrvatske u EU da “argumenti” o tome kako je većina građana glasala za stranke koje se zalažu za ulazak Hrvatske u EU vrijede koliko i “autori” tih argumenata. Bili oni političari, mediji ili analni litičari. Građani nisu ni imali nekoga izbora, a za HDZSDP su glasale njihove stranačko-navijačke vojske, pojačane umirovljenicima i biračima manjeg zla.

Odaziv od bijednih 43,51 % čini jučerašnji referendum pobjedom partitokracije. Odaziv od bijednih 43,51 % nije praznik demokracije. Odaziv od 43,51 % njena je sahrana. Ali za neke su i sahrane praznik, jer mogu na svom klaviru odsvirati requiem.

Što uopće imaju slaviti Josipović, Milanović, Kosor i ini? To što su im građani Hrvatske odazivom na referendum pokazali da im se gade oni i njihova kampanja prijetnji i laži? Da im se gade oni koji vrište protiv EU iz šovinističkih razloga, baš kao što im se gade i Vesna Pusić i njena “europska” ekipa?

Ono što mogu slaviti njihova je pobjeda nad građanima Hrvatske i demokracijom. Pobjeda ostvarena predajom, odustankom građana Hrvatske od borbe za same sebe. Urodila je kampanja puna lažnih anketa, lažnih izjava i lažnih ljudi totalnom rezignacijom. Građani Hrvatske shvatili su da su izabrali tuđe sluge, a ne svoje zastupnike i vladu.

Odaziv od 43,51 % i slavlje nakon objave rezultata referenduma pokazali su sav sjaj bijede hrvatskog političkog establishmenta.
Sada, kada su imali priliku zaokružiti ono legendarno protiv (a kako glasaju već 20 godina), građani Hrvatske izabrali su drugi oblik poruke što misle o hrvatskoj politici i o EU.

Ulazak Hrvatske u EU na temelju ovog referenduma skoro je potpuno jednak ulasku Hrvatske u NATO bez referenduma. Referendum je legalan, jer su politički ljigavci promijenili najviši zakonski akt jedne države, akt koji ne bi trebao biti podložan dnevno političkim promjenama. Legalan jest, ali legitiman nije baš baš nimalo.
Tu promjenu ustava u potpunosti su zloupotrijebili, a promjenu koja se tiče nezastarijevanja privatizacijske pljačke nisu niti pokušali upotrijebiti. Ulaskom u EU više nikada neće biti ni upotrijebljena. Toliko o poštenju Ive Josipovića, Zorana Milanovića, Jadranke Kosor i inih. Njihovo poštenje nije ni 43,51 % vrijednije od poštenja Ive Sanadera. Još jednog zagovornika EU. Kao ni onih zagovornika EU koji se nadaju da će im njihovo javno očitovanje o tom pitanju donijeti smanjenje zatvorskih kazni.
Jer EU velikodušno nagrađuje svoje sluge.

Sluge koje će za nekoliko godina odbiti svaku odgovornost za uvođenje Hrvatske u EU, a kada stvari krenu nizbrdo i kada građani Hrvatske budu morali ratovati za interese bogatih gospodara EU. Reći će da su tako odlučili građani Hrvatske. Ali, ta isprika ovaj put ne važi. Ne važi baš zbog njihovih ustavnih manipulacija. Većina građana Hrvatske neizlaskom je pokazala što misli o svemu tome.

Zahvaljujući “ljudima” koji su ustav pretvorili u radnu bilježnicu, po kojoj se stalno piše i briše, i pušačima njihove propagande koji su jučer zaokružili ZA, građani Hrvatske tek će sada u punoj snazi moći osjetiti što znači neoliberalizam. Moći će osjetiti što znači biti nemoćan dok tvoji, “narodni” zastupnici donose zakon za zakonom i govore: “…morali smo to izglasati, jer to je propis EU…da nismo bili bi sankcionirani…”. Moći će saznati da se iz EU ne može izaći onako kako su nam pričali, pardon, lagali.

Moći će uživati u tome da im fašistički dvojac Merkozy (ili neki drugi u budućnosti) radi o glavi, baš kao što rade Grčkoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Irskoj, Slovačkoj i inim članicama te “demokratske” organizacije koja se krije iza ta dva slova – EU.
A sve zato da bi hrvatski političari, predvođeni Vesnom Pusić, posjeli svoje smrdljive guzice u briselske fotelje i napokon se maknuli od građana Hrvatske koje toliko preziru, a što su najbolje pokazali navedenom promjenom ustava i uvođenjem Hrvatske u NATO (btw, gdje su ti gospodarski efekti ulaska u NATO koje su nam obećali?).

Nedjelja, 22.01.2012. ostat će zabilježena kao datum na koji su političari (ako se tako mogu zvati u originalnom značenju te riječi), njihove medijske sluge i analni litičari nazdravljali čašama šampanjca.

Nazdravljali EUtanaziji demokracije i slavili svoju pobjedu nad građanima Hrvatske i nad demokracijom.

Sada još da zakonski reguliraju medicinsku eutanaziju, pa da svi možemo mirno zaspati, a njih pustiti da na miru uživaju u svojim foteljama i praznicima. Da uživaju u svojoj demok(u)raciji.“

Pozdrav vama 650 000.

Post je objavljen 25.01.2012. u 03:10 sati.