Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/kisnibrijeg1

Marketing

Strojno žbukanje ili ručno

Danas je bila ekipa na izmjeri za stolariju, sad čekamo pravi predračun!thumbup
Ono o čemu sad razmišljamo trenutačno je struja, voda i žbukanje.
Naš majstor koji nam je radio kuću rekao je da on ni u ludilu nebi radio strojno žbukanje i naravno nudi nam, čitajte prodaje, svoju uslugu ručnog žbukanja po 65 kn/m2 (uključujući i materijal). S druge strane ljude koje poznajem i radili su si stojno žbukanje su svi pezadovoljni. Ono što nas vodi je ipak cijena s obzirom da je strojno 45 kn/m2. To je ipak velika razlika da za tu cifru riješimo struju za kompletnu kuću.party
Ono čeka se možda pribojavamo a čuli smo da se zna desiti, pogotovo kod zabijanja čavli u zid, da žbuka s vremenom popuca i počnu otpadati dijelovi. Postoji navodno neko inpregnacijsko sredstvo koje se na kraju nanosi kako se to nebi desilo.
Druga stvar koja nas muči je ta što za strojno treba trofazna struja i voda jačine 3bara namcor . Na gradilištu imamo privremeni građevinski priključak ali mislim da je to normalna struja. Malo sam gledala taj ugovor o privremenom priključku i ne kužm se ništa u to. Ako netko zna molim da mi objasni razliku između dvofazne i trofazne. Koja je jačina za dvofaznu a koja za trofaznu?
Dali je standard da se za kućanstva u projekte stavlja i trofazna struja ili samo po inzistiranju?
Osim što se sad donekle razumjem u vrste betona, cigle, željezo, fert gredice, drvenu građu, crijep, pvc stolariju na red je došla izgleda struja, voda, kanalizacija, žbukanje ... Kako se kaže, čovjek uči dok je živ ...wavePost je objavljen 12.01.2012. u 15:26 sati.