Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/libija

Marketing

Sukobi Misrata vojnika u Tripoliju

Jučer je u sukobu dvije grupe bivših pobunjenika u središtu Tripolija poginulo pet boraca, uz obnovljeni osjećaj nelagode stanovnika Tripolija.
Sukob je izbio kada je brigada bivših pobunjeničkih boraca iz Misrata tražila da se iz pritvora u Tripoliju pusti njihov borac iz Misrate, koji je osumnjičen za pljačku.
Borci Misrata brigade upali su u centar Tripolija s prepoznatljivim pick-up kamionima natovarenim s protuavionskim topovima.
U dvosatnom okršaju kod zgrade Vojnog vijeća u centru Tripolija, poginula su tri borca iz Misrate i dva iz Tripolija.
Zbog incidenta promet je u središtu Tripolija bio zaustavljen satima, čime je bio blokiran pristup i jednoj od najprometnijih gradskih bolnica.

Aktivirale su se i lokalne džamije koje su počele slati poruke preko zvučnika: "Libijci, zaustavite ubijanje Libijaca"

Nakon obračuna, Misrata borci pobjegli su sa scene, a ljudi iz četvrti Sidi Halifa potom su paradirali ulicama s dva zatvorenika uzvikujući: "Ovo je Tripoli. Nema nereda u Tripoliju"

Do večeri, vojni zapovjednici nastojali su uvjeriti stanovnike glavnog grada da je borba gotova.

Međutim, u nekoliko drugih četvrti Tripolija, razjareni zbog onoga što oni smatraju invazijom na svoj grad, naoružane skupine postavile su kontrolne točke i ophodnje oko glavnih pravaca koje vode u grad, a pronijele su se i glasine da će se borci Misrata brigade vratiti tražeći osvetu za svoje poginule.

advance.hr

Post je objavljen 04.01.2012. u 11:40 sati.