Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pogledunazad

Marketing

Osmi dan devetnice svetom Tomi Akvinskom


Sveti Toma,učitelju molitve

U molitvi ustrajte, bdijte u njoj u zahvaljivanju! (Kol 4,2).


Sveti Toma Akvinski - Crivelli

Sveti Toma, ti si znao da je molitva izvor znanja i tako si provodio duge sate u razgovoru s Bogom. Molitva je postala tvoj život. Svaki put kad bi naišao na neki nepremostivi teološki problem ti si molio Boga da te prosvjetli. Sada gledaš Boga licem u lice.

Posreduj za mene sve dok ne postanem osoba duboke molitve. Daj mi milost da mogu uvijek moliti u poniznosti, nadi i postojanosti. Pomozi mi da rastem u duhu molitve, sve dok moj život ne postane molitva. Daj da uvjek nastojim tražiti lik živog Boga.

Molitva:

Sveti Toma Akvinski, zaštitniče studenata i katoličkih škola. Zahvaljujem Bogu što ti je podario darove razuma i znanja koje si koristio za podizanje Crkve u ljubav.

Zahvaljujem Bogu i na velikom broju i bogastvu teoloških djela što si nam ostavio napisana. Nisi bio samo veliki učitelj, nego i čovjek velikih vrlina koji je želio da mu svetost ispuni srce. Iako te ne mogu slijedit u znanstvenim istraživanjima, mogu te slijedit u poniznosti i ljubavi što su označile tvoj život, kako kaže sveti Pavao «ljubav je najveći dar» dan svima.

Moli za mene da mogu rasti u svetosti i milosrđu. Moli za sve katoličke škole i za one koje ih pohađaju i u njima podučavaju. Posebno te molim podaj mi milost koju te tražim u ovoj devetnici (sad reci svoju nakanu). Amen.



Post je objavljen 26.01.2012. u 00:37 sati.