Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pogledunazad

Marketing

Prvi dan devetnice svetom Tomi Akvinskom


Sveti Toma, pozvan od Boga

Tko ljubi oca ili majku više nego mene, nije mene dostojan. Tko ljubi sina ili kćer više nego mene, nije mene dostojan. (Mt 10,37)


Sveti Toma Akvinski

Sveti Toma, kao mladić bio si uvjeren da te Bog poziva u redovnički život. Iako je tvoja obitelj bila protiv toga, bio si odlučan u slijeđenju Božijeg poziva. I kad su te braća otela i zatvorila u vlastitu kuću ti nisi odustajao nego si čekao Božji trenutak.

Sveti Toma, moli za sve mlade koji tek trebaju prepoznaju svoj poziv. Pomozi im da budu otvoreni Božjem pozivu. Nadahni ih da naprave izbor nadahnut iz ljubavlju prema Bogu i nesebične ljubavi prema bližnjemu. U bilo kojem životnom staležu da se nalaze, pomozi im da uvide, put njihova izbora kao poziv služenju. Mogu i oženjeni, i samci, i svećenici i sve Bogu posvećene osobe graditi Crkvu kroz svoje živote utemeljene na odanosti, pobožnosti i ljubavi.

Molitva:

Sveti Toma Akvinski, zaštitniče studenata i katoličkih škola. Zahvaljujem Bogu što ti je podario darove razuma i znanja koje si koristio za podizanje Crkve u ljubav.

Zahvaljujem Bogu i na velikom broju i bogastvu teoloških djela što si nam ostavio napisana. Nisi bio samo veliki učitelj, nego i čovjek velikih vrlina koji je želio da mu svetost ispuni srce. Iako te ne mogu slijedit u znanstvenim istraživanjima, mogu te slijedit u poniznosti i ljubavi što su označile tvoj život, kako kaže sveti Pavao «ljubav je najveći dar» dan svima.

Moli za mene da mogu rasti u svetosti i milosrđu. Moli za sve katoličke škole i za one koje ih pohađaju i u njima podučavaju. Posebno te molim podaj mi milost koju te tražim u ovoj devetnici (sad reci svoju nakanu). Amen






Post je objavljen 19.01.2012. u 00:01 sati.