Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thejourney

Marketing

NG u Sydneyu

Kažu da novogodišnji vatromet u Sydneyju košta oko 4 milijuna Eura. Isplati li se? Vjerojatno da. Mamac je za ogroman broj turista koji sigurno potroše puno više. Čak su i avionske karte u to vrijeme puno skuplje iz Europe za Sydney nego za Melbourne.
Sve zbog najpoznatijeg vatrometa na svijetu i u godini? Zašto ne.... Predivan je, a povrh toga, ovdje je ljeto.
Baš zbog tog ljeta, meni sa sjeverne polutke nikako nije išlo u glavu da je stara godina. Ne hoda se u kratkim rukavima taj dan, zato ne sretan? Međutim, kad sam u laganoj haljini čula zvuk grada koji je partijao na veliko prije 7 navečer, došlo mi je do glave da se 'nešto' sprema sretan. Nije bilo prijevoznog sredstva koje se moglo približiti Operi.

Photobucket

Nebitno što je tko nosio, večernju haljinu za Gala koncert ili kratke hlače za piknik na travi, svi su hodali u istom pravcu... na'savršeno' mjesto odakle će gledati vatromet. Jedino što predstavlja razliku u tom trenutku je ulaznica koja dozvoljava prolaz na najbolje pozicije za uživanje u 5 minuta osvjetljenog i zadimljenog neba koje će se urezati u sjećanje. Čini mi se da mu se jednako vesele i domaći i turisti. Svi su oboružani foto aparatima. Mnogi od ranog popodneva čekaju na mjestima s kojih se vide Opera House i Harbour Bridge. Drugi radije kupe ulaznice za Gala koncert u Operi pa imaju zagarantiran najbolji mogući pogled, a neki treći, lokalni, znaju odakle je dobar pogled izvan centra i prošeću do tamo u zadnji čas. Kakvogod rješenje našli, svi imaju isti motiv - vidjeti The Fireworks.

Photobucket

Ako mene pitate, koncert je najljepše rješenje jer naravno da NY Gala u Sydney Operi ne može nego biti izvrstan. Čak su i glazbenici očito uzbuđeni što nastupaju tu večer i žele to ovjekovječiti.

Photobucket

Ovo mora biti na onim listama '1000 stvari koje treba napraviti prije nego što umrete', a i ako i nije, svejedno. Ja ću se dočeka 2012. sjećati s osmjehom sretan.

Photobucket

Sretno Vam bilo u ovoj nam novoj!

Post je objavljen 02.01.2012. u 12:55 sati.