Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lifeofbeloved

Marketing

Bozic u tebi

Bozic

Krist, roden od Oca u vjecnosti i roden od Marije u Betlehemu, zeli se roditi i u tvom srcu. "Ustani ti koji spavas i uskrsni od mrtvih, i obasjat ce te Krist", pise Pavao (Ef 5, 14). Krist zeli biti jasno danje svjetlo u tebi. Nista ne vrijedi sto je postao covjek i sto se rodio u Betlehemu, ako se ne rodi u tebi i ne obasjava tvoje srce.

Tajna Bozica nije stvarnost izvan tebe. Ona se ostvaruje samo ako postane stvarnost u tebi.

Marija i Josip trazili su prenociste. I Kralj kraljeva dao se zadovoljiti sa siromasnom stalom i zivotinjskim jaslama. Moze li se naci prenociste za Isusa u tebi - on ne trazi puno - ili si ti tako ispunjen svojim vlastitim stvarima da za Njega mjesta nema? Ako dozvolis Isusu da se rodi u tebi, onda ces postati nositelj poruke ljubavi. Ako stalno iznova otvaras svoje srce Isusu, onda ce On biti stalno iznova vidljiv u tebi i preko tebe. Kao sto se bez prestanka rada od Oca, tako se zeli bez prestanka radati i u tebi.

Nemoj misliti da mu moras nesto veliko i raskosno ponuditi. Njegova ce prisutnost tvoje siromastvo pretvoriti u svjetiljku koja svijetli bozanskim svjetlom. On se najbolje snalazi kod jednostavnih i skromnih, samo ako mu se otvore vrata.

Wilfrid Stinissen

Sretan i blagoslovljen Bozic!

Post je objavljen 26.12.2011. u 04:28 sati.