Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/edoga

Marketing

Ma! Plitko mi je "blato"

Pa molim ovom prilikom kao sezonski turistički djelatnik koji je na prvoj fronti, iz godine u godinu, savjesan u obavljanju i pružanju usluga turističkim gostima "NAŠE" obale.
Ako bi javne komunalne službe i njihovi suradnici mogle zarovati malo dublje kaljuže jer mi još vire glava i ramena.

Koja je poanta?
Koliko se triba pokloniti nezahvalnicima iz državnih/vladinih lobija? Kad bi samo jedan turistički djelatnik obavljao po uzoru gore prozvanih, "aljkavo" posao za koji je plaćen u većini slućajeva samo 5,6 do 9 mjeseci u godini. Kakva bi slika bila danas hrvatske kao popularne turističke destinacije?

Primjer iz vlastitog iskustva življenja u Šibeniku:

Pukla kanalizacijska cijev u tlu ispod prometnice i prodire u kuću koja je niže od puknuća.
I godinama nakon pozivanja odgovornih službi da intervenira. Dođe taj jedan lijepi dan i odluće gospoda (sa stalnim i relativno sigurnim poslom) da je vrijeme navući radna odjela kako bi se domogli i oznojili dan-dva, terenskih dnevnica.
Kako je drugaćije i moguće, uvatu se oni "projekta" rupe i 2i po metra kanlizacijske cijevi. Saniraju izlijevanje, naspu rupu. Sutradan se nasuto ulegne da je to šteta za svako vozilo koje tuda mora proći.
Ipak, kako je to nedovršeno zjapilo preočigledno. Stiže drugi kooperant kroz nekih mjesec dana sa friškim asfaltom i pilom za asfaltu cestu. I srede to jebać*i. (Ozbiljno, svaka ćast). I odu oni i za sobom ostave manju ali znatnu kolićinu otpadnog materijala.
Koja je i sada tu na rubu ulice nakon još mjesec dana(zauzimajući, obzirom na doba u kojem živimo. Neprocijenjivo parkirno mjesto u ulici).
Mene kako stanara kuće iprid koje su se odvijali radovi niti u jednom momentu niko o nićemu nije obavijestija.
Dok je držanje i stav ekipe na trenu bija toliko ležeran da samo šta nisu "skvotali" moje dvorište. Vjerojatno su imali neki prešućeni prigovor kako ih niko u susjedstvu za njihov plaćeni posal nije posija i pogostija marendon ka u dobra stara vrimena.
Sad ja u komšiluku taržin imali ko karijolu da odvezen sa ulice isprid kuće, taj njihov retaj. Ali di? Di ću ja sa (optimistićno) 700kila asfalta. Onu zeljmu i kamenje za koju nisu imali dovoljno finese do kraja poćistit. "*ebe mi se, ispraće to kiša. U susjedno dvorište."


Nadam se da vam prića nije prijala. A ionako moran po dicu u vrtić, samo nek se maništra skuva do kraja.


Post je objavljen 19.12.2011. u 14:33 sati.