Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PROSVJED PRED KUĆOM PARTIZANSKIH KOLJAČA



5.05.2009. godine

Ankica Barbir-Mladinović

U Zagrebu se, na Titov rođendan, pred kućom nekadašnjeg partizanskog komandanta, Stjepana Hršaka, okupila skupina ekstremnih hrvatskih desničara optužujući Titovog partizana za ubojstvo dvadesetak katoličkih svećenika u svibnju 1945. godine. Sam Hršak i Savez antifašističkih boraca Hrvatske to opovrgavaju i upozoravaju na ponovo ojačani trend blaćenja Tita i antifašističkog pokreta u Hrvatskoj, uz sve grublje falsificiranje povijesti.

Oko dvadesetak članova i štovatelja ekstremne hrvatske desnice, više njih u crnim košuljama i s ustaškim znakovljem, okupilo se prijepodne, uz policijski nadzor, pred vilom na zagrebačkom Tuškancu u kojoj živi 90-godišnji partizanski komandant Stjepan Hršak i skoro puna dva sata ga prozivali da izađe, te optuživali Tita i partizane za zločine nad Hrvatima u svibnju i lipnju 1945. godine.

Predsjednik Hrvatskog pokreta Štit, Branko Stojković: Umirovljeni partizani danas dobro žive i bezbrižno i za ništa nisu odgovorni. Stjepan Hršak, Simo Dubajić, Josip Manolić - osobno su sudjelovali u likvidacijama i ubojstvima Hrvata.

"Sa hrvatskih ulica tražimo brisanje Titova imena. Partizanska i Titova obilježja treba proglasiti zločinačkim. Komunističke vođe, koje su se ogriješili o zakon, treba izvesti pred sud. Umirovljeni partizani danas dobro žive i bezbrižno i za ništa nisu odgovorni. Stjepan Hršak, Simo Dubajić, Josip Manolić - osobno su sudjelovali u likvidacijama i ubojstvima Hrvata. Tražimo konačan obračun sa komunističkim režimom i prošlošću."


Post je objavljen 19.12.2011. u 13:14 sati.