Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toystory

Marketing

Kinder Lada i Druga Iznenađenja

Osamdesetih i devedesetih imali smo Kinder ladu, pa smo kuhinjske vitirne zatrpavali
šalicama za mlijeko, čašama, zdjelama na kravicu i to nam je bilo tako super. Onda su dosla neka druga, estetskija vremena, pa smo te male poklone pospremili negdje u kutiju, ispod kreveta sa ostalim darovima od vjencanja, ili pak odnijeli na selo.



Al' ovo nije priča o šalicama, ovo je priča o igračkama u hrani, napitku, pahuljicama...
Priča o malim iznenađenjima kojih je danas sve manje i manje. Da li se sjećate vremena kad ste zeljno iscekivali ili prisiljavali roditelje da u veliku zdjelu istresu cijeli sadrzaj tek kupljenog Kraš ekspresa? A onda ste po toj zdjeli zvjerali ne bi li ugledali u najlonu zapakiranu igračkicu.



Jedno vrijeme se medju cokoladnim granulama nalazio jedan vagoncic vlaka, a jedno vrijeme kricave sablone s glavama likova koji su predstavljali kras ekspres. Ako imate te šablone i ako mi ih mozete fotografirati bilo bi ih divno imati bar za moju kolekciju slika.



U to doba skoro bi svaki proizvod cija bi maskota bio neki nacrtani lik imao u sebi neko iznenadjenje, tako su i Medine loptice imale malo iznenadjenje u obliku naljepnice na veselog medu obojanog kao Stripy.
Postojale su i prozirne čaše punjene kinder ladom koje su imale na sebi otisnute likove, asterixa, pink panthera, disneyjevaca... Svasta se u to doba dobivalo. Sjecam se i nezaboravnih (ali i dalje ne mogu naci sliku toga, ako naletite, obavezno mi dojavite pliz!!!) vjeverica na straznjoj strani kutije Čokolešnika. Te vjeverice su se izrezivale s kutije zajedno s hrastovima pa bi postale kao 3D kartonske igracke. Treba pohvaliti Čokolino sto je zadrzao tradiciju sakupljanja medvjedica na ambalazi kako bi se dobio novi Lino kalendar.



Nekako kao da su odjednom ti mali ,sitni pokloni iščezli - nisu toliko bili zanimljivi kad za 8 kuna mozes u Kineza kupit cijeli vlak, 50 šablona, set čaša...
Uskocio je tu nekoliko puta Nesquik sa svojim Nestle igračkicama, al u zadnje dvije-tri godine u pahuljicama vise nista ne nudi osim samih pahuljica. Ne znam da li je to novi zakon u kojem se ne smiju medju hranu stavljati igracke da "ne bi djeca udahnula sitne dijelove". Tko zna možda danasnjoj djeci McDonalds i igračka mogu sve nadoknaditi.





Post je objavljen 07.12.2011. u 04:17 sati.