Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveosvemu3

Marketing

Frizura i šminka

Šminka je neizostavni dio vašeg svakodnevnog izgleda te su rijetke pripadnice ženskog spola koje mogu reći da ne posjeduju barem jednu maskaru, rumenilo, ruž za usne i olovku.. Ako ste jedna od tih – vjerojatno spadate u 5% ženske populacije, čestitamo! Ako ipak niste, nastavite s čitanjem..

Odgovarajuća frizura zahtjeva odgovarajuću šminku. Isto kao što na crvene traperice nećete obući rozu majicu, tako i odnos šminka – frizura zahtjeva poštivanje određenih pravila kako biste što ljepše izgledali.

Krenuli ste na razgovor za uredski posao i kosu ste podignuli u punđu. Odaberite neprimjetno sjenilo za oči, a slobodno istaknite trepavice. Nipošto ne preporučamo izvučene crte tušem jer bi to bilo napadno i neprimjereno. Na usne stavite malo balzama ili ruža svjetlije nijanse. Rumenilo dolazi u obzir, ali ukoliko po prirodi porumenite u neugodnim situacijama, možda bolje ne – vaš budući šef vjerojatno će vas bombardirati pitanjima pa treba i to imati na umu.

Nadalje, nalazite se na proslavi desete godišnjice mature sa bivšim kolegama. Kosa je raspuštena, lepršava, samo lagano podignuta ukosnicama. Šminka treba biti umjerena, u prirodnim tonovima kako biste ostavili dojam opuštenosti i pristupačnosti. Nipošto nemojte koristiti puder dvije nijanse tamniji od vaše puti jer će to izgledati napadno i odbojno.

Za noćni izlazak s prijateljicama izbor je veći – bila kosa duga, kratka, raspuštena ili podignuta – šminka može biti nešto jača. Dakle, crna olovka za oči, crveni ruž za usne i pokoja šljokica; no svakako i u ovom slučaju pripazite da od sebe ne napravite maškaru.

Zlatno pravilo šminkanja u svakoj situaciji je sljedeće – naglasite određeni dio lica – usne, oči ili jagodice, a izbjegavajte istovremeno naglašavanje svih dijelova jer ne želite dobiti izgled voštane figure. Iako mnoge pripadnice ljepšeg spola rado posežu za šminkom, ne zaboravite vašem licu ponekad podariti zasluženi odmor.

Post je objavljen 17.11.2011. u 21:39 sati.