Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveosvemu3

Marketing

Ublažavanje ispucalih kapilara

Crvenilo tena pa i kapaka često može ukazivati na neke druge probleme s organima u tijelu kao što su jetra i bubrezi.

Uzrok crvenih kapaka može biti i šminka te svakodnevno trljanje kod čišćenja.

Jedno od mogućih liječenja su tretmani laserom koji jačaju stijenke kapilara zbog čega manje pucaju, no to je skupo i mnogi nemaju novce za uklanjanje, a ne jamči trajno izlječenje.

Jedno od mogućih kućnih liječenja je korištenje ulja kamilice ili ruže. Kamilica ima protuupalno, nježno i smirujuće djelovanje pa je pogodna i za kožu oko očiju, a uz to se preporuča dugoročno pijenje čaja od kamilice. Ruža se općenito mnogo koristi u kozmetici zbog svoje djelotvornosti. Ostala ulja koja se koriste kod ovog problema su metvica, čempres, neroli, palmarosa, peršin, geranij, i limun koji je bogat vitaminom C koji čuva i jača kožu i njenu mladost. Navedena ulja je dobro kombinirati sa uljem kokosa ili badema. Svakodnevno masiranje će pomoći sprečavanju pojave kapilara i smanjenja njihove vidljivosti.

Možete pokušati nasjeckati lišće peršina, zamotati ga u gazu i pritisnuti na područje kapilara te držati 20 minuta.

U prehrani je za zdravlje kože poželjno unositi vitamin A takozvani biljni retinol. Retinol je poznato sredstvo u kremama protiv bora. Suha koža ukazuje na manjak vitamina A. Nalazi se u bananama, mrkvi, celeru, bundevi, potočarki, rajčici, špinatu itd. Koži su potrebni i vitamini B1 i B2, bez kojih je koža blijeda, manjkava i slaba. Nalaze se u banani, heljdi, orašastim plodovima itd. Bez vitamina B5 koža će biti sklona dermatozama i bez imuniteta na infekcije, on se nalazi u melasi i pčelinjim proizvodima. Bez vitamina B3 koža će biti ljuskava i suha, on se može naći u neprosijanom brašnu, klicama, pivskom kvascu itd.

Kapilare možete svakodnevno prekrivati olovkom boje kože ili bijelom. Potrebno je voditi brigu oko kože, nježno postupati i ne iritirati je jakim sredstvima.

Post je objavljen 17.11.2011. u 21:38 sati.