Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveosvemu3

Marketing

Podbradak – Veliki neprijatelj

Jeste li i vi jedna od “sretnica” koje imaju podbradak? Ukoliko jeste, svakako nastavite čitati dalje. Možda vam pomognu baš ovi savjeti kako da postane manje vidljiv ili da spriječite njegov nastanak.

Za podbradak ne moraju uvijek biti krivi kilogrami, iako u većini slučajeva jesu. Svaki kilogram viška rasporedit će se na neželjena mjesta, a to su trbuh i podbradak. Ako imate koji kilogram viška, pokušajte ga izgubiti jer ćete time vjerojatno izgubiti i podbradak.

Naime, postoje i vježbe za podbradak. Ne znam koliko su učinkovite, izvodim ih tek od nedavno, a kao što svi znamo, rezultati nisu vidljivi odmah. Postoje tri vježbe koje izvodim i nisu komplicirane, možete ih izvoditi u bilo koje vrijeme i koliko god puta hoćete. Podignite glavu i gornjim djelom ruke prođite deset puta od jednog uha do drugoga. Zatim, na isti način prođite rukom od vrata pa sve brade. Također ju ponavljajte deset puta. Treća vježba je najjednostavnija. Naizmjenično izgovarajte X i O tako da zatežete mišiće.

Koristite i kreme za učvršćivanje kože. Isprobajte, ako već niste, Garnierovo mlijeko za učvršćivanje tijela. Nakon nekoliko upotreba osjetit ćete razliku. Koristit će vam za cijelo tijelo, tako da ne morate kupovati posebnu kremu. Ako imate viška novca, svakako kupite posebnu kremu koja je namijenjena baš za lice.

Pazite na frizuru! Postoje neke frizure koje će podbradak dodatno naglasiti, ali i one koje će promijeniti izgled vašeg lica i učiniti ga manje vidljivim. Stoga oprez kod odabira frizure ukoliko imate podbradak.

Šminka čini čuda, to nam je svima jasno. Stvarajući suptilnu sjenu, stvorit ćete prividno čvrstu liniju brade. Za to koristite mat bronzer. Nanosite ga na sam rub čeljusti. Nemojte pretjerivati s nanošenjem. Prijelazi ne smiju biti vidljivi.

Dok spavate, pokušajte zabaciti glavu malo unatrag ili jednostavno spavajte na trbuhu. Čitanje u krevetu zaboravite.

Gušavost ili struma također može biti uzrok podbratka. Štitnjača ne proizvodi dovoljno hormona i zbog toga povećava svoju masu kako bi proizvela veću količinu hormona. Uzroci mogu biti nedostatak joda u hrani i vodi ili neki urođeni poremećaji. Simptomi kod manjeg povećanja su blagi pritisak u donjem dijelu vrata, a kod većih može doći do problema s disanjem i gutanjem.

I za kraj ono najvažnije. Nastojte glavu uvijek držati malo više nego inače, tako da vam se podbradak malo zategne. Ispravite se i uvijek držite glavu visoko. Pokažite da imate samopouzanja i da vam sitne nepravilnosti na tijelu ne smetaju. Pokažite da ste šminkerica! Laughing

Post je objavljen 17.11.2011. u 21:37 sati.