Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milicaboricapeso

Marketing

Skacemo u bazen, a nemamo ni za papar

I tako, jucer ja kupila usisavac. Hvala na pitanju, treci u godinu dana. Ovaj put kupila sam onaj na vodu, bio je na nekakvoj akciji, a i da vidim hoce li trajati duze od ostalih. Uglavnom, duze je trajala kava koju sam dobila gratis uz predocenje racuna. Dosla ja tako kuci, raspakirala ga, sastavila i krenula, onako zeljna usisavanja, nadoknaditi propusteno i prvo sto mi se dogodilo bupnula sam u stok i izlila mi se sva voda i nastao je opci kaos. Brzo sam ga demontirala i stavila da se osusi pored peci, te obavila nekoliko telefonskih razgovora i svi su me uvjeravali da mu je motor zasticen, pa sam ga opet sastavila, a netko mi je rekao da mogu kapnuti malo sapunice pa ce onda cijela kuca ful zamirisati, pa sam kapnula i onda je sve iznova otislo u kurac jer sam valjda previse stavila jer je pjene bilo kao da sam na Zrcu.
Danas sam malo gledala prospekt i pise "Ovim proizvodom ne smiju se sluziti osobe ogranicenih mentalnih sposobnosti.". O, bas vam hvala, znate kad cu opet kupiti taj vas usisavac na vodu? NIKAD.

Malo kad razmislim, otkako sam dosla tu na selu, na mahove imam osjecaj da je duh pokojne babe moga muza usao u mene jer mi se cini da sam je spontano pocela oponasati. A i ona je zivjela u ovoj kuci neko vrijeme, pa nije nemoguce, zar ne, a i dometi su nam nekako isti. Prema usmenoj predaji, nju je samo zanimao radio, Glas koncila i kad su vijesti, a mene zanima youtube, Story i kad su Kardashiansi.
Tako su mi isto pricali da prije dosta godina, kad se tu u selo uvodio telefon, dosli do nje ljudi iz poste da bi stavili zice po nekom njenom terenu i trafostanicu (ili tako nesto) i jos svasta, to bi uzeli u dozivotni zakup, imala bi u svim nekretninama besplatan telefon i jos bi joj davali nove aparate kako bi bila u koraku s vremenom. I sta im je rekla? Ne tribi to meni ,sinko.
A jebote.
I naletila ja tako na unuka tih nekih koji su dopustili tu montazu i sta ja znam sta sve ne, oni imaju sve besplatno: Internet, MaxTv, ma sve, cak dobijaju i mobitele svako toliko. Covjece. A ona da ne tribi to meni, sinko.

Zvala me u panici sad pred neku vecer jedna prijateljica, kaze na vijestima su rekli da ce se uvesti ovrsna kontrola, odnosno, tko je duznik, a neuredan je po tom pitanju, postojati ce neka vrsta inspekcije, nadzora i kao ulaziti ce u kuce i provjeravati kako zivis. O, rekla sam joj, to nece valjati i za pocetak pogled mi odluta na moju kolekciju originalnih CD-a. Ja nisam zena od cipela, ja sam zena od CD-a.
Kaze ona- A sta bi ja trebala reci, imam dvije ovrhe, a jucer mi snimali stan Dom i Stil s rijecke televizije!
Pa jesu tebe bas snimali, pitam je? Da nisu nju bas ono direktno...E, pa,onda kao da se i nije dogodilo...I onda smo se raskokodakale oko tog snimanja i kako je proslo i sta sad, zivimo iznad svojih mogucnosti kao i svi drugi i totalno smo zaboravile na Vijesti, i zato ja radije gledam Kardashianse, jer ono sto tamo vidim, to ful zapamtim, a ono sto vidim na mracnim vijestima, to nastojim potisnuti.
Pricam ja tako s njom i gledam jesu li mi bijela vina za rizoto na mjestu, da li je maslinovo ulje na broju. Mislim, ako dodju ti iz kontrole.

Gledam tu po fejsu, sad je totalni must have skakanje u vjencanici u bazen. Kao, vjencanica je komad krpe, nisam UOPCE nasminkana i ful sam prirodna i nema mi se sta razmazati, sve je ful opusteno i onda skocis u bazen? Ne kuzim. I ono, tek ste se ozenili, kako vam se odmah da pozirati pored bazena, u bazenu, napola od bazena, pa si ti mrtva on je ziv, onda je on mrtav ti ziva... Ono, koji vam je kurac? Cemu to? Cemu te kerefeke?

Isto tako, danas mi se nudila ikonica sa slikom Ivice Kostelica, isto na fejsu, kao- posalji prijateljima razglednicu s likom Ivice Kostelica, osvoji nesto bla bla od Allianza, i malo bolje pogledam 8440 lajkova.
Ok, a zasto bi to htjela?
Nemam pametnijeg posla nego okolo slati ljudima razglednice s njegovim likom. Ne kuzim?

Skuzili mi tu na selu da Zadar uopce nema hitnu pomoc za zube, jer ovom mom raste umnjak, bila je nedjelja i kako sad rijesiti problem, pa smo uguglali tu neke stomatologe i covjece svi voljni otvoriti ordinaciju u nedjelju i popraviti zub. To je po meni svjetsko razmisljanje. Ionako, na hitnoj ne bi nista rijesili, opet bi tijekom tjedna morali traziti nekog privatnika, a ovako smo totalno ustedili na vremenu i u nedjelju u podne isli popraviti zub- i to privatno.
Zato smatram da je u RH nikad bolje. Tu po magistrali ima mandarina, meda, rakije, u Senju na cesti kupim vrecu krompira, a cijela ona dionica od Crikvenice do Rijeke nitko nista ne prodaje....I u Zagrebu isto tako...Pa zato vam i je lose kad se ne znate snaci i samo znate slaviti rodjendan West Gatea. Mi popravimo zub kod privatnika u nedjelju, u samom centru Zadra. Zato u Rijeci na dvije ovrhe dolazi Dom i Stil i snima ti kucu, a i ja isto nisam bas komitent za pozeljeti i bolje da se poklopim po glavi... I ne kuzim zasto to svi zele promijeniti, cemu te revolucije, cemu ti protesti? Ajme ako nas ikad pocnu voditi sposobni...Pa to ce nastati raspad sistema!! Ajme majko moja, ako se ikad pocne uvoditi red...

Blazena baba i njezino Dva kumpira, zrno soli, i meni ne tribi nis. Fakat joj sve vise slicim.


Post je objavljen 15.11.2011. u 22:45 sati.