Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/libija

Marketing

Američki kongresmen Dennis Kucinich bez cenzure: "Doveli smo Al Qaeda-u na vlast u Libiji"

U javnom obraćanju naciji zastupnik američkog kongresa Dennis Kucinich otvoreno je progovorio o stanju u Libiji.
Naveo je kako se u Benghaziju iznad zgrade suda danas vije zastava Al Qaeda-e i tom prigodom uputio je žestoku kritiku aktualnoj administraciji SAD-a.

"Zastavu Al Qaeda-e su postavile skupine kojima smo mi pomogli da svrgnu režim Gaddafija. Što se to događa u Americi? S jedne strane imamo vojnike koji ginu u Afganistanu boreći se protiv Al Qaeda-e, dok smo u isto vrijeme pomogli istim skupinama preuzeti Libiju i sada zastava Al Qaeda-e se vijori iznad sjedišta u njihovom odabranom glavnom gradu. Što to radimo? Vrijeme je da se Amerika jasno očita po pitanju za što se zalažemo kao nacija. Vrijeme da prestanemo sa svim tim ratovima - u kojima međusobno sukobljavamo strane, a rezultat je uvijek isti - ginu naši američki vojnici. Vrijeme je da dovedemo sve naše trupe doma i da se brinemo o stanju u zemlji."

Dennis John Kucinich (Kučinić) (8. listopada 1946.) je američki demokratski političar hrvatsko-irskog porijekla. U Kongresu od 1996. do danas zastupa 10. kongresni okrug države Ohio, koji uključuje i grad Cleveland gdje je od 1977. do 1979. služio kao gradonačelnik. Poznat je kao jedan od najžešćih protivnika rata u Iraku i jedan od rijetkih danas istaknutih demokrata koji mu se protivio od samog početka.

advance.hr

Post je objavljen 05.11.2011. u 08:21 sati.