Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/libija

Marketing

15 stvari koje Libijci više nikada neće moći iskusiti!

Što očekuje novu Libiju? Hoće li ona postati još jedan Irak ili Afganistan? Hoće li standard Libijaca netragom nestati i pretvoriti se u još samo jednu zemlju trećeg svijeta uz sva zemna bogatstva?

Iako zapad i Amerika žele da prošli režim Libije ostane zapamćen kao jedno od najvećih zala na svijetu uz bok Crvenim Kmerima, Sjevernoj Koreji ili nacistima iz drugog svjetskog rata, o čemu mi ne želimo stvarati polemiku i raspravljati tko je u pravu, prevodimo tekst s disinformation.com koji prenosi koje stvari Libijci i Libija nikada više neće moći vidjeti.



1. Energetska infrastruktura Libije je bila nevjerojatna i ne nalikuje na neku Afričku zemlju.
2. U Libiji nije postojao račun za elektriku; opskrba električnom strujom je bila u potpunosti besplatna za građane Libije.
3. Banke nisu uzimali kamatu na kredite, banke u Libiji su bile u vlasništvu države, krediti su se davali građanima s 0% kamata koje je određivao zakon.
4. Imati kuću ili stan je bilo ljudsko pravo u Gaddafijevoj Libiji.
5. Novo vjenčani parovi su dobivali 60.000 dinara ili 50.000 dolara koje im je dodjeljivala vlada da bi mogli kupiti svoj prvi stan tako da započnu obiteljski život.
6. Edukacija i zdravstvena skrb je bila besplatna. Prije nego li je Gaddafi došao na vlast samo je 25% znalo čitati i pisati, sada 83% Libijaca čita i piše.
7. Ako su se Libijci željeli baviti poljoprivredom dobili bi kredit za poljoprivrednike, farmu, mašineriju za poljoprivredu, sjeme, stoku da bi počeli s poslom.
8. Ako se Libijci nisu mogli educirati ili liječiti u Libiji, tada bi ih vlada financirala da bi to uradili u inozemstvu, ne samo da bi im sve platili nego bi dobili i keš novac za stanovanje ili prijevoz od 2.300 dolara na mjesec.
9. Kada su kupovali automobile, Libijci bi plaćali 50% cijene, ostalo bi pokrila vlada.
10. Cijena benzina Libiji je bila 0,40 dolara po litri.
11. Libija nije imala vanjski dug, dok njena zarada iznosi 150 milijardi dolara koje su sada zamrznute diljem svijeta.
12. Ako Libijski građanin nije mogao naći posao u svojoj struci, vlada bi mu plaćala prosječnu plaću iz njegove struke dok ne nađe posao.
13. Dio svake prodaje nafte bi direktno bio stavljan na bankovne račune gdje je bio vlasništvo svakog Libijskog građana.
14. 40 štruca kruha su se mogle kupiti u Libiji za 0,15 dolara.
15. 25% Libijskih građana ima sveučilišne diplome.
Gadaffi je napravio najveći svjetski projekt za navodnjavanje (irigaciju) koji je nazvan Velika rijeka koju je napravio čovjek, da bi voda bila dostupna u svim krajevima pustinje.


Zbog čega je Gaddafi predstavljan kao bezočni luđak iz pustinjske nedođije koji samo želi ubijati i silovati, kome to odgovara?

Komentar Matrix World-a: Ako su sve ovo činjenice, kako to da je Gadaffi predstavljen kao najveći zločinac prema svom narodu, pitamo se da li iza svega ovoga stoji plan o okupiranju svih velikih proizvođača nafte koji se ne slažu sa zvaničnom zapadnjačkom politikom, dok se oni proizvođači s mnogo gorim društvima i manjim ljudskim pravima koji su saveznici zapada i koji toleriraju njihovo izrabljivanje od zapada, ostavljeni na miru i o njima se na zapadu stvara mnogo bolja slika jer su saveznici i suradnici zapada??

matrixworld-hr.com

Post je objavljen 03.11.2011. u 14:07 sati.