Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/duhek

Marketing

That lovely creatures - welcome to the Autumn:)

Priroda se još jednom zaogrnula u šareno jesenje ruho, a bogatstvo boja, mirisa i okusa poziva na slavlje i berbu!I još jednom, kao i svake godine prije, posvećujem jedan post magiji jeseni, periodu blagostanja i smirivanja pred zimu.



Prva jesenja kiša upravo umiva ulice, kasno ove godine - već je 7. listopad! - po temperaturama moglo bi biti i ljeto, ali osim skraćivanja dana, jesen je najavila svoj dolazak i prvim vjesnicima koje se može susresti na placevima - nove jabuke, kestenje i kukuruz mogu se naći posvuda!



Veseli me kiša danas - dugo je nije bilo. Petak je i sve je tiho i mirno, a takvim ga i želim. U pauzi na poslu dam si oduška i sanjarim; vrijeme vani je predivno na svoj način! Premda mene i kolegicu svi gledaju kao da smo s Marsa pale jer copramo za kišu, svakako morate priznati da i to ima svojih čari!



But, haven't you missed it? Rain drops on your window pane, hot chocolate in your favourite cup, while you dreamy stear out the window, figuring what fairy book would be appropriate to read in this perfect, peaceful evning before you...nesting with all that chestnut sweets? I'd like to bake some rye cookies too! Hope I'll have the time this evning!

Cause I never ever give myself peace - unless it rains...



Naravno, u mom poslu, kiša i jesen znače i puno ručnika - svaka šetnja s pesekima u jednoj, a kišobranom u drugoj ruci, je umjetnost za sebe... rofl



...dolazak doma uz urlanje na pese da ostanu u hodniku dok ih ne pobrišem, prije no što skoće na krevet...cerek



...no ipak, jesen nosi u sebi milijune boja i miris knjižnice sa 1000 predivnih knjiga; priziva vile i podsjeća na zapostavljene duhove prirode, poučava i budi uspavanu mudrost, nagna vas da posjetite mjesta na koja ste već zaboravili, u sebi i u svijetu oko vas...



...and all that chestnut sweets... sretan




mah




Post je objavljen 07.10.2011. u 20:17 sati.