Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosor2

Marketing

Prizori iz bračnog života




Sedam manje kvarat ujutro i evo ti vridne punice na vrata čuvat nam dicu. Žena i ja jutros idemo skupa na posal. Dica još spavaju. Ja sam se ustao, popišao i povukao vodu, oprao ruke, mokrim rukama napravio đir po faci i osušio ih tapkanjem po kosi, obukao hlače - sve skupa u dvi minute. Žena se sprema u kupaoni točno deset puta duže od mene. U preostalih osamnajst minuti na balkonu glumim da stavljam robu na štrik kako ne bi morao pričat s punicom. Taman kad mi je ponestalo robe, eto žene iz kupaone:

- Jesi li gotov, jel idemo?
- Samo moram obuć majicu.
- Ajde više, zakasniću.

Problem je šta je majica u ormaru u našoj spavaćoj sobi, di spava i beba. Triba to izvest maherski. Hvatam za kvaku grifom iskusnog provalnika, panterskim korakom prevaljujem put do ormara u drugom kraju sobe, otvaram ga i u općem mraku napipavam na polici majicu.

- Uzmi mi lovu za one knjige - šišti ona s ulaza - moja žena misli da je lova za režije najsigurnija među mudantama u mom ormaru.

Uzimam kuvertu, zatvaram ormar. Primjećujem da je bebi-alarm isključen i uključujem ga, odbačenu pidžamu guram ispod jastuka, na povratku skupim kratke hlače i majicu koje sam sinoć itnija na pod kad sam iša leć i hitro izlazim iz sobe, bešumno zatvarajući za sobom vrata. Ženi dobacujem kuvertu, jučerašnju robu guram u šporku šarenu u kupaoni, na brzinu navlačim majicu i obuvam se, uključujući usput zvučnik bebi-alarma u kuhinji. Ukupno potrebno vrijeme: 25 sekundi.

Iduće minute, žena pristiže za mnom u hodnik i dobacuje mi kritički pogled.

- Pa dobro jesi li mogao naći koju izgužvaniju majicu?

Tako ti je to u braku. Da nam nije ovih četrnajst godina bračnog staža, ona bi sad pohvalila moju brzinu, spretnost, okretnost i seksi guzu. Posula se pepelom zbog očitog propusta. Ovako, pronašla je jedan minus i sasrala me stručno. Ja bih bio galantan i zašlata je u prolazu. Ovako, nisam.

Napamet biram između nekoliko odgovora:

A) A jebiga, štaš sad, idemo li?
B) ... (uz tresak vratima).
C) O, jebatipasmater, pa jesam li ja možda stavio zgužvanu majicu u glupi ormar?
D) Vidiš, punice, tako ti je to u braku. Da mi nemamo četrnajst godina bračnog staža, ona bi sad pohvalila moju brzinu, spretnost, okretnost i seksi guzu. Posula se pepelom zbog očitog propusta. Ovako, pronašla je jedan minus i sasrala me stručno.

Odlučujem se za D). Punica se hvata za peglu i brzinski rješava situaciju.

- Fala, punice. Eto dokaza da je važnije imat dobru punicu, nego dobru ženu.

Punica se raznježeno smješka, a žena me krvožednog izraza lica izvlači kroz vrata.


Post je objavljen 18.10.2011. u 08:40 sati.