Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Audicija za SKAC-ov zbor

Dragi prijatelji,

Kako smo i najavljivali – doduse, ne javno, nego interno, i kako se u krugovima SKAC-a vec prica, osnivamo novi SKAC-ov zbor. Njegova prva nakana jest da svira i pjeva na studentskoj misi u Bazilici Srca Isusova koja ce od ove akademske godine biti nedjeljom na vecer, u 21.00 sati. Osim svete mise nedjeljom, pozeljno je, a sigurno i njima samima veliko zadovljstvo da taj isti zbor, animira i nocno klanjanje za mlade na prvi petak (koje inace pocinje oko 8.30. a ponekad traje i do 23.00). Osim ovih dviju glavnih stvari, oni koje to zanima, mogu glazbeno animirati i vjeronaucne susreet ponedjeljkom u 20.00 sati, i neke druge duhovne programe koje budemo imali.

Od budućih clanova zbora ce se prvenstveno traziti redovitost na probama i na nedjeljnim svetim misama, kao i na duhovnim tockama i programima koje se za njih organiziraju. To podrazmijeva duhovnu notu prije svake probe i prije svake svete mise. Cilj takve duhovne formacije koja ce se pruzati zboru, jest prvenstveno krscansko zajedništvo medu clanovima zbora, i duhovno iskustvo Boga iz koje izlazi njihova radost slavljenja Gospodina pjesmom u najuzvisenijoj molitivi – misnom slavlju. Clanovi zbora tako imaju privilegiju posebne duhovne skrbi, sto je zbog vaznosti onoga sto na svetim misama cine, i razumljivo. U tu svrhu, osim redovitih duhovnih nota, povremeno će se organizirati dughovne obvnove zbora, kako bi doista na temelju svojega rasta u vjeri mogli radosno i iskreno pjesmom slaviti Gospodina, i tako navijestati Evandzelje.

Ako ti je Bog dao sluha, dodzi i stavi se Gospodinu na raspolaganje: dodzi na audiciju koju cemo odrzati u ovu subotu; 24.09. u SKAC- klubu. Poslusat ce te kako pjevas nekoliko mladih koji se vec neko vrijeme upjevavaju i spremaju za pjevanje ove godine. Ako te primimo, bit ces dio nas. Dodzi i reci svoje „da“ Bogu, pa što Bog da.

pater Ike, duhovnik zbora

Post je objavljen 24.09.2011. u 14:42 sati.