Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toystory

Marketing

Držanje u plastici


"He's never been out of the box!"
- Toy Story 2

Postoje kolekcionari kojima je dnevni ritual kupiti nešto. Postoje i oni koji kad kupe, jedva dočekaju doći kući. Sjesti na krevet i lagano skalperom otvoriti ambalažu kupljene igračke. E, onda kreće žešća perverzija. Npr. stigla je akcijska figurica superjunaka iz daleke Amerike, vadite je iz kutije, pa iz jos jedne zaštitne kutije i onda iz njene original ambalaže. Kad ste kutiju razdjevicili tako sto ste skalperom ucinili rez (aaaauuč, instant pada cijena proizvodu) vadite figuru iz plastike. Napokon ste figuri skinuli sve one zastitne žice i evo, držite je u ruci. Potom poput najgoreg perverznjaka figuru onjušite, udahnete pare kvalitetnog PVC-a kao kad kupite neki novi strip ili knjigu dok je jos tisak svjež. Onda je razgledavate, prelazite prstima po svakom njenom detalju, gledate joj gipkost. Rastežete joj noge, okrecete joj glavu, ruke , brojite joj action featurese (pokretne zglobove) i sami sebi izgledate bolesno kao babun-čiko koji nudi djeci bombone u parku. Ambalažu ipak spremate na sigurno mjesto, nedajbože da pomislite da cete je bacit u smeće. Ambalaža ostaje.

A sad jos morbidnije... taaaaa daaaaaaa

Stigao vam paket iz daleke amerike, ziiip,ziiiiip ,ziiiiip preskacemo ono gore i dodjemo vec do figure u ambalazi. To je to. Nema dalje. Nema otvaranja iz kutije. Kutija s original ambalazom je sad i zauvijek jedno, nema skalpera, samo police koje vam izgledaju kao dućan s tonom nepreglednih proizvoda.





- Eeeeeej, znaš ti koliko pada vrijednost ovog sranja kad se izvadi iz ambalaže?
- Ne! Ja i ne sakupljam stvari da ih držim u ambalaži, ja ih kupujem da uzivam u njima!
- Ali, ovako ti nista ne vrijede, ovako u kutijama dok su MIB * mozes ih masno prodat za koju godinu!
- Moje figure sluze da se povremeno poigram s njima, slažem ih u herojske poze na policama. Sjeti se samo crtica Toy Story kako su igračke nesretne kad su u kutijama.
- Maaah, debilno, gube ti bezveze vrijednost! Sad ih mozes prodat pod MINT*
- Pa, šta! Ja ih ne sakupljam da bi ih prodavao. Pravi kolekcionari nikad ne prodaju svoje kolekcije osim ako ih na to supruznici ne natjeraju.
- Yeah, right, pravi kolekcionari!

- Kuzim ja to,al nemam love za vise komada istog. Samo oni koji su megabogati kupe 5-6 komada istih pa cekaju 10 godina da ih masno nekom uvale.
- Pa, bravo!




• Kolekcionari vole stavljati kratice kad opisuju proizvode na oglasima. Tako kratica Mint stanje – označava proizvod bez oštećenja koji izgleda kao nov. Proizvod može biti otvoren i izvađen iz kutije ,ali ponovo vraćen, mora ostati potpuno sačuvan.
• MIB znači (Mint in Box) nikad izvađen i otvaran proizvod, kao da je upravo iz tvornice.


Post je objavljen 21.09.2011. u 23:33 sati.