Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

BILJE : Tikveš - LEGE 1 : 2 (1:1)




Teška utakmica. Borbena, rastrčana ne baš sa previše prigoda ali uvjeti su bili katastrofalni. Teren u Bilju koji je nekad bio ponos svih sada je blago rečeno katastrofalno loš. Neravan, valovit, sa krtičnjacima, i uz sve to posut pjeskom, naravno pojedini dijelovi terena su potpuno bez trave. Šteta.
U takvim uvjetima bilo nam je posebno teško kontrolirati igru držeći loptu nisko i u nogama. Protivnik je to koristio najbolje što je mogao i nakon jedne loše reakcije kompletne obrane Lega, domaćini su poveli 1:0. Bilo je jsano da takvo stanje nije održivo dugo jer su lege bile superiornije dok su domaćini sve svodili na brze kontre. No Dumba, Kolar, Mijat, Hrco a potom i Darac i Iža nisu imali većih problema u zaustavljanju istih. Vezni red Lega u prvom poluvremenu nije bio rastrčan i to nam je pravilo probleme. Domaćini su se branili sa osam, devet igrača i bilo je potrebno znatno više trke da bi se otvorio prostor za Vinka i Oreča koji nisu imali upotrebljivih lopti u toj gužvi. Dado, Ilija, Franjo i Zrno nisu funkcionirali baš najbolje. Kao neposoljeno jelo, divno i krasno do završnice, a onda - blokada u gužvi. Probao je i naš robusni centarfor gosp. Peterson donjeti preokret no domaći ga je golman u jednom duelu izbacio iz igre čvrstim nasrtajem. Tada smo morali malo pretumbati sastav, Mijata gurnit u špic, Marija, koji je vjerovali ili ne, zakasnio na tekmu samo 45 minuta u sredinu i to je donjelo brojne kvalitetne pomake. Zrno i Dado su bili odlični i rastrčani iako smo od Dade očekivali više pri izvođenju slobodnjaka. Ilija je prvo poluvrijeme ostao u prometnoj gužvi dok je u drugom bio onakav kakvog ga znamo. Rastrčan, prima i iznosi loptu, pravi višak igrača, razigrava i na koncu zabija. Takav nam treba.
Domaćini kao i uvijek protiv nas, maksimalno motivirani ali ovaj puta korektni i bez grubih prekršaja. Jedino što ne mogu promjeniti je brbljanje i prigovaranje na svaku sudačku odluku. Tu je Zlaja "ozračeni" prednjačio. Koliko god ne može trčati to nadoknađuje pričom. Presmješan je onakav okruglast ali šta će mo s njim kad je naš prijatelj i drag nam je, a to što ne zna igrati.ma nema veze. Nek su oni nama živi i zdravi i nek svaki puta izgube od nas.

Post je objavljen 19.09.2011. u 20:09 sati.