Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toystory

Marketing

Dovraga, Što je Vintage?



Vintage (ventiđ) je termin koji se koristi za predmete nove ili rabljene koji datiraju iz nekog prethodnog razdoblja. Vjerujem da stvari postaju vintage vec onda kad ih nema u „redovnoj“ prodaji u ducanima. Tek kad postanu rijetki ili tek dostupni preko privatnih prodavaca (na internetskim oglasima, ebyu i sl.)

Obozavam vintage, sama ta rijec ima neku profinjenost za svaku vrst kolekcionara. Nesto sto znaci, dokopati se neceg iz proslog vremena i ponovo mu povratiti zivot i vaznost. Zato je svaki odlazak na nedjeljnji buvljak kao čistilište od modernih stvari i podizanje u nebo vintage otkrica uz povik; Sive lubanje silooooom, ja imam mooooooć!



Neki ce u cudu gledati, govoriti da je vrijeme za ludaru, ali morate imati produbljen osjecaj za vintage. Osjecaj kada stvarcu primite u ruke i osjetite njen miris i materijal. Poput teleportera vintage će vam izmamiti misli o nekoj prošloj priči. Razmisljati cete sto je sve ta stvarca prosla da bi stigla do vas. Koliko se djece igralo s nekom igrackom koja je do vas putovala kroz vrijeme. Mozda, sad netko plače sto je zauvijek izgubio svoje blago iz djetinjstva, a vi ste ga upravo primili postom iz tko zna koje zemlje.

Primjetiti cete i različito razmisljanje u dizajnu. Zbog nekih divota cete žaliti sto niste rođeni u tom dobu. Nekad cete dobiti ono sto ste u djetinjstvu oduvijek zeljeli, a sad je postalo vintage, vrijedno čuvanja pod staklenim zvonom.
Vintage kolekcije jako su trazene i dosta vrijedne, zato svako otkrice koje prokljuvite na buvljaku za par kuna, posebno je veselje i podizanje najezenih dlaka kao kod najveceg fetiša.
Vintage je tako otmjen mali gad oko kojeg se vrti veliki postotak vasih želja! Nadate se samo, da će ga i generacije kolekcionara nakon vaše smrti držati kao kaplju vode na dlanu u najodurnijoj pustinji!





Post je objavljen 16.09.2011. u 10:48 sati.