Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Vidimo se u Brazilu!

Rio de Janeiro bit æe domacin sljedeceg Svjetskog dana mladih 2013. godine. Benedikt XVI. je to izrekao na zavrsnoj Svetoj Misi 21. kolovoza na Cuatro Vientosu u Madridu. Vise od 13 000 Brazilaca koji su sudjelovali na ovogodisnjem Svjetskom danu mladih ovu su vijest primili jako radosno. Ovo je bio ujedno Svjetski dan mladih na kojem je mladih iz Brazila najvise sudjelovalo.

Mladi Brazilac Cristiano Pinheiro rekao je tom prigodom kako ugostiti Svjetski dan mladih u Brazilu za njega znaci bas kao primiti Isusa u svoju kucu.

Papa se ponovno osvrnuo na sljedeci Svjetski dan mladih kad je govorio na portugalskom:

'' Pronasli ste Isusa Krista. Osjecate da idete suprotno od struje drustva u kojem vladaju relativisticke kulture koje vise i ne traze istinu. No, Gospodin vas je poslao u ovaj dio povijesti, pun velikih izazova i mogucnosti, kako bi kroz vjeru i dalje zemljom odjekivalo Evandzelje Kristovo. Nadam se da cemo se vidjeti za dvije godine na Svjetskom danu mladih u Rio de Janeiru, u Brazilu.''

Ova vijest radosno je proslavljena i medzu 10 000 ljudi koji su u Brazilu na stadionu Maracanazinho pratili zavrsnu Svetu Misu. Veselje po objavi mjesta odrzavanja Svjetskog dana mladih za dvije godine kasnije se na stadionu pretocilo u koncerte, pjesmu, ples.

U Madridu se slavlje nastavilo u parku Madrid-Rio :)

Mladi iz Brazila na ovoj su Svetoj Misi preuzeli kriz Svjetskog dana mladih koji je jos 1985. godine bl. papa Ivan Pavao II. dao mladima svijeta (kasnije je poklonio i ikonu BDM).

Organizatori Svjetskog dana mladih u Rio de Janeiru vec su poceli s pripremama, a za 18./19.rujna priprema se veliki pocetni dogadzaj u Sao Paolu, kao simbolicni pocetak priprema.

Ovo ce biti drugi put da jedna juznoamericka zemlja organizira Svjetski dan mladih. Godine 1987. cast je pripala Argentini i Buenos Aieresu.

Post je objavljen 06.09.2011. u 08:42 sati.