Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cerovac

Marketing

SKANDALOZNO – Poznati udbaši predstavljaju knjige po Mostaru i Širokom Brijegu???



MOSTAR - Knjiga autora Bože Vukušića "Hrvatsko revolucionarno bratstvo – rat prije rata" bit će predstavljena u srijedu, 24. studenog, u 18 sati u Galeriji Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače!


Ista knjiga ovog autora nedavno je predstavljena i u Širokom Brijegu, a s obzirom da je riječ o jednom poznatom UDBAŠU kao što je Bože Vukušić najavni moto ovih „kulturnih okupljanja“ mogao bi slobodno glasiti – ZBOGOM PAMETI!

U knjizi se istina opisuje povijesni događaj iz 1972. godine, kada je skupina hrvatskih imigranata, pripadnici skupine Fenix 72, ušla u Jugoslaviju s ciljem podizanja ustanka i rušenja Jugoslavije, međutim krajnje je žalosno da se ovakvim osobama dopušta uopće boravak u Mostaru ili Širokom Brijegu, a kamoli predstavljanje knjige od strane autora koji bi trebao biti kao nekakvo „nadahnuće“ za naše mlade naraštaje.

O knjizi će govoriti suradnik vođa skupine Fenix 72 Ivan Butković, bivši saborski zastupnik i sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske Vice Vukojević, glavni urednik tjednika "Hrvatski list" iz Zadra Ivica Marijačić te sam autor.

Predstavljanje knjige organizira Klub hrvatskih povratnika iz iseljeništva u BiH.

Naš portal kao uvod u ovaj događaj donosi jedan tekst objavljen u zagrebačkom tjedniku „Globus“ iz 2007. godine.


TEKST – GLOBUS

Ivan Cerovac i Josip Majerski tvrde da je Vukojević bio u Parizu upravo kad je na Bušića izvršen atentat. Majerski je, u razgovoru za "Globus", izjavio da ga je odmah nakon Bušićeva ubojstva Vukojević s nekim ljudima potražio u Njemačkoj. Kako ga nije zatekao u automehaničarskoj radionicu gdje je radio, njegovim je kolegama rekao da je Majerski imao sreće što ga nisu našli.

Spomenuti se iseljenici pitaju zašto Vice Vukojević nije pred sudom iznio vlastite spoznaje o ubojstvu Bruna Bušića i otkrio gdje je bio kad se ono dogodilo? Nikola Majstrović iz Švedske i Tomo Sedlo iz Njemačke, u izjavi za "Globus", javno postavljaju pitanje zašto se o cijelom slučaju ne oglasi pukovnik HV-a Tomislav Mičić, osoba veoma bliska Vici Vukojeviću za vrijeme emigracije, ali i u doba stvaranja hrvatske države (prvi je radio u SIS-u, a drugi u SZUP-u)?

Po iskazima Majstrovića i Sedle, pukovnik Tomislav Mičić mnogo bi mogao reći o ubojstvu emigranta Joze Miloša, kojeg je dio iseljeništva optužio da je ubio Bruna Bušića, i kojeg su zbog toga sami emigranti likvidirali.

Žejko Peratović,
Digitaliziram arhiv pa je na red za pospremanje došao i ovaj tekst. Začudno je koliko ima sličnosti između mojih tadašnjih spoznaja i nedavnih tvrdnji Tomislava Naletilića.

VUKOJEVIĆ JE UBIO BRUNU BUŠIĆA U FRANCUSKOJ!?

Otkuda Vaše ime na spisku suradnika KOS-a?

-Zahvaljujući Vici Vukojeviću, jednom beskarakternom čovjeku, danas sucu Ustavnog suda Hrvatske i novokomponiranom povjesničaru ustaške emigracije Boži Vukušiću koji po nalogu svojih starih poslodavaca Ivana Lasića i Stanka Čolaka piše gluposti u "Tajnom ratu UDB-e" i "Čuvarima Jugoslavije".

Vukojević i Vukušić su bili članovi komisije Hrvatskog sabora koja je 1992. i 1993. hapsila i isljeđivala šefa splitske UDB-e Blagoja Zelića i Petra Gudelja jer su ih sumnjičili da su organizatori ubojstva Brune Bušića. Mučili su ih u obiteljskoj kući tadašnje urednice HRT-a Ksenije Urličić na brdu Kruševo iznad Omiša. Ja sam Bušiću osigurao falsificiranu njemačku putovnicu s kojom je pobjegao iz Jugoslavije i bio je pod mojom zaštitom. Na dan ubojstva Bušića u Parizu 1978.

Vice Vukojević je bio u Parizu. U filmu o ubojstvu Bušića, Vukojević je optužio Josipa Perkovića za organiziranje ubojstva a, navodno, dokaz mu je snimka premlaćenog Blagoja Zelića koji jedva govori. To nije istina i mislim da Vukojević zna mnogo više o organiziranju ubojstva Bušića jer je moguće da je u njemu i sam sudjelovao. Poslije Bušićevog ubojstva Vukojević je postao zamjenik direktora u nekoj zagrebačkoj firmi, mislim Tehnogradnji, čiji je tadašnji direktor bio Zlatko Tomčić, današnji predsjednik HSS-a Hrvatske.

Bože Vukušić je u mom lokalu ubio Jusufa Tatara, radnika koji je dolazio kod nas i nikada nije pravio probleme. Poslije su uhapsili i mene jer je Vukušić to pokazivao kao samoobranu od špijuna UDB-e što je glupost. Ja sam mu trebao dati alibi, ali nisam htio jer je ubio nevina čovjeka. Zato mi se kroz stavljanje imena na spisak suradnika KOS-a Bože Vukušić pokušava osvetiti.

Ko je bio Vukušić, vidjelo se tek kada ga je Tuđman uspio izvući sa doživotne robije iz njemačkog zatvora. Dakle, on je najobičniji kriminalac koji je prije rata pljačkao stanove i koga je u Karlsruhe meni poslala UDB-a što je srbijanski udbaš Božo Spasić i napisao u svojoj knjizi.

Pa čiji je medijski zaštitnik danas Bože Vukušić?

Prije svih Ivana Lasića, koji je bio posrednik u kupovini dokumentacije o suradnicima SDB BiH objavljenoj u "Čuvarima Jugoslavije", a koja je kupljena od Brane Kvesića. Mislim da Lasić i Kvesić još uvijek drže mnogo važnije dokumente o suradnicima i operativnim vezama među kojima su imena za ne povjerovati.

Bože Vukušić je tajnik Počasnog bleirbuškog voda i pisac povijesti organizacije Hrvatskog revolucionarnog bratstva (HRB). To je neviđena sramota. Poslije rata sam u Makarskoj vidio kako član australskog HRB-a Ivan Butković, naš Franjo Goreta koji je ležao zbog ubistva jugoslavenskog konzula u Štutgartu Save MIlovanovića, i Božo Vukušić piju piće sa Ivanom Lasićem.

Tad sam se sjetio Mile Rukavine koji mi je pred njegovo ubojstvo rekao, mi smo UDB-i poturali naše, a UDB-a nama svoje, njihovi su ostali njihovi, a naši su postali udbaši.


NAPOMENA

U organizaciji širokobriješkog ogranka Matice hrvatske u dvorani Skupštine Županije Zapadnohercegovačke proteklog je tjedna također predstavljena knjiga „HRB-Rat prije rata" autora Bože Vukušića. Knjigu su predstavili Drago Ljubić, hrvatski emigrant i povratnik nakon više od 30 godina života u emigraciji, zatim Petar Majić, kao i sami autor. Moderator i voditelj predstavljanja knjige bio je Predrag Kožul, inače predsjednik Matice hrvatske ogranak Široki Brijeg.

U knjizi autora Bože Vukušića „HRB - rat prije rata" se opisuje kako su pripadnici skupine „Fenix 72" Hrvatskoga revolucionarnog bratstva 20. lipnja 1972. ušli u Jugoslaviju s ciljem podizanja ustanka i rušenja Jugoslavije. U knjizi se opširno opisuje priprema, ulazak skupine preko granice, njihove aktivnosti i stradanje u borbama s oružanim postrojbama jugoslavenskog režima.

S ovog predstavljanja knjige donosimo i jednu fotografiju što su je načinile kolege s Internet stranice www.sirokibrijeg.ba

Na kraju evo još nekoliko zanimljivih linkova vezanih za „spisatelja“ Božu Vukušića, kojem mnogi moraju tepati, ali hvala Bogu ima i onih koji mu ne trebaju i neće tepati. Ni njemu ni ostalim hrvatskim udbaškim govnima:

Naletilić

amac


Toni Grgić / JAVNO.ba


Post je objavljen 05.09.2011. u 13:23 sati.