Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negledajmetako

Marketing

mtv videótár - élő közvetítés

persze, hogy magyar televíziót nézek.

prosvicala sam. otkako sam se vratila iz budimpeste, pisem na madjarskom, slusam madjarski, gledam madjarsku televiziju, jos mi samo fale satovi madjarskog da i govorim madjarski.
upoznala sam onog madjara s kojim se dopisujem prakticki dvije godine. mislim, dopisujem. pitala me frendica jel me strah upoznat ga, s obzirom da se znamo samo preko foruma. rekoh da nije, da se znamo vec dvije godine. al prakticki do tada nisam znala nista... konkretnoga o njemu. anyway. upoznali smo se. <3 ta dva sata su bila tako lijepa. on je tako simpatican. uopce nije bilo onih neugodnih trenutaka tisine, da ne znas sta bi rekao. bas je lijepo bilo. i pricali smo i na engleskom i na madjarskom. rekao je da mu se vrlo svidja moj madjarski. ^^ fkt sam blago prosvicala. i nekak jedva cekam kad/ako dojde u zagreb, pa da se opet vidimo. ili ja njemu u njegov gradic. :))

budimpesta. savrsenih 5 dana. i 5 noci. i putovanja vlakom tamo i nazad. dobro, mozda tamo bas i ne, jer smo putovali 9 sati umjesto 6. ocaj nas je svladao nakon 8. sata. katastrofa. stajali smo na raznim mjestima, nesto je valjda bilo s vlakom. anyway. i polja kukorice. vrijeme tamo se poklopilo. i ekipa. i pice. i razgledavanje. i vodici. i razgovori. i random boca istine zadnju vecer. i vecinski moj confession-night. pricalo mi se o svemu. i whiskey-cola. i malibu-cola, come to that. i pricanje madjarskog gdje god stignem. i plasenje serijskim ubojicama dok smo se penjali na szabadság hegy po noci*. i madjarski gulas u utorak navecer. i jedna vecer na mom krevetu s youtube videima. nije nam se spavalo. i nedocekani zajednicki izlazak sunca :( i random cereci u dnevnom boravku kasno navecer, umorni. i vatromet, glavni razlog zbog kojeg sam dosla u budimpestu, a kojeg sam vidjela samo zadnju minutu :( lángos. davim se u njemu. i knjige na madjarskom. i izlasci. i crno vino, koje je bilo odvratno. i njegove kosulje. i zajednicko "sopingiranje". i pisanje razglednica. i bazeni. kineski restoran. mnogo földalattija**. i spasavanje vojnika majke sa 0,75 m visine. :*

ako krenem detaljnije opisivat sto smo, kako smo i gdje smo bili, izgubit ce smisao. ovako, u kratkim crticama postoji kao podsjetnik na jedno prelijepo vrijeme provedeno s prijateljima, a koje samo gledamo kako cemo ponovit. jedna od mogucih ideja je da sljedece ljeto provedemo dva tjedna putujuci i posjecujuci glavne gradove sredisnje europe (budimpesta, prag, bratislava, varsava, berlin, bec, ljubljana). vidjet cemo. mozda za advent u bec? :)

best friends *stalker* i don't mind, why would i, in the end? (: volim provodit vrijeme s njim.

i isli smo u medvedgrad nekidan. drustvance i ja. lijepo je bilo. i kruzili smo okolo. tramvaj broj 15, malo je scary. i setali smo okolo. samo gledamo kad cemo ponovit. bas mi se lijepo druzit s njima... svima :))

i volim kako svi ameri na madjarskoj televiziji govore madjarski tecno***. i ja bi tako.

nasla sam si ljetne tecajeve madjarskog jezika. debrecen, budimpesta, pecuh i szeged. razmatram budimpestu i szeged na 4 tjedna. tj. vrijeme zavisi o akademskoj godini (ali planiram si to fino sve rijesit da imam fino ljeto za zabavu, a ne za ucenje). idem bar na dva tjedna. boli me briga. nasla sam i stipendije koje madjarska dijeli - prijavit cu se cim izadju rokovi. damn, szeretlek, magyarország!


a nap szava: ügyes. vagy kár. talán pici? :D a neve levente. hiányzik nekem (:




*htjela sam ga bacit s citadele. herc me strefio u jednom trenu, bezobraznik mali.
**metroa, jelte.
***madjari sve sinkroniziraju. SVE.

Post je objavljen 01.09.2011. u 22:30 sati.