Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mindbuilding

Marketing

Bastet is back!

Bastet is back!
Alive and kicking!
I sretna što vam opet napokon ima nešto za reći.
Međutim, ovaj puta je impuls za pisanjem bitno drugčiji. Prvobitno me nadahnjivao moj unutarnji svijet misli i osjećaja, a sada me pokreću informacije iz vanjskog svijeta i mahnita želja da ih što prije podijelim s vama. Dakle, s relativno sigurne, intimno-dnevničke, subjektivne ceste skrećem oštro u desno, na puteljke neutabane i izazovne. A kad čovjek putuje takvim opskurnim cestama, ne može a da iza sebe ne digne prašinu. I puno buke jer se takvim putevima ne može tiho, neprimjetno putovati. Računam s tim. Na puno prašine i puno buke!
Pa ipak ne mogu, a da se ne uputim na tu avanturu i ne pozovem i vas na zajedničko istraživanje. Od vas ne tražim puno, osim da zadržite otvoren um i pustite intuiciju da vas vodi u procjenama o tome što je za vas dobro. To u posljednje vrijeme i sama nastojim činiti. Naime, procesuiram informacije kroz sito intuicije i zdrave logike.
Valjda mi je zbog toga sve teže prihvaćati njihove istine. Više im ne vjerujem pa kad mi kažu da slijedim njihove putokaze u sigurno, ja se odmah ukočim. U želucu mi nešto zamigolji ili me probije hladni znoj. Od tih njihovih istina u koje žele da povjerujem.
Zato već neko vrijeme putujem u tajnosti, bez putovnice i službenih papira. Provlačim se iza njihovih leđa i švercam u nepoznato. Pri tome se grozničavo pokušavam prisjetiti bakinih savjeta i recepata (nismo li posljednja generacija koja bi se još mogla sjećati?), listam po požutjelim knjigama, njuškam po netu, čitam "kontroverzne, " autore ... I eto me sada toliko ispunjenom sumnjom u bjelodane dokaze i nepobitne istine da se pitam: " Što? Što ako nam lažu?"
No i sumnja je već dovoljna da me probudi iz ove umjetno stvorene hibernacije. Sa mnom više neće biti lako. Više im nisam sigurna lovina za odstrel. Da stvar bude ljepša, sumnjičavih, ljubopitljivih njuškala je sve više i više. Ti odmetnici ne vjeruju umjetno stvorenim panikama od zaraznih bolesti za koje se nude "sigurna" cjepiva, ne posežu tek tako za patentiranim, sintetičkim antibioticima i lijekovima koji nas truju i razaraju nam imunitet i nastoje što manje jesti aditivima kontaminiranu hranu. Ti "zabludjeli" više ne posežu tako lako za kremama za sunačanje, losionima za tijelo i dezodoransima jer itekako znaju da su prepuni opasnih otrova koji se kroz kožu apsorbiraju u krvotok, limfne čvorove i cijelo tijelo. Takvim buntovnicima se pale crvene lampice svaki put kad naiđu na članke ovakvih i sličnih naslova:
A new study by the U.S. Centers for Disease Control (CDC) reveals that 97% of Americans are contaminated with a widely-used sunscreen ingredient called oxybenzone that has been linked to allergies, hormone disruption, and cell damage. (Nova istraživačka studija Američkog centra za kontrolu bolesti otkriva da je 97% Amerikanaca zatrovano na veliko korištenim sastojkom krema za sunčanje, oxybenzonom koji se pšovezuje s alergijama, hormonalnim problemima i oštećenjima stanica)
Reduce Your Risk of Cancer With Sunlight Exposure (Smanjite sunačnjem rizik od karcinoma) Ma zamisli?!
Cholesterol Myth (Mit o kolesterolu)
Tamiflu: Shocking discovery (Šokantno otkriće o Tamiflu lijeku protiv gripe)
Safe and Effective Remedies for People and Pets (Sigurni i učinkoviti lijekovi za ljude i kućne ljubimce)
Why the Myth of the Sun Causing Skin Cancer Can Hurt Your Health (Zašto mit o suncu koje uzrokuje rak kože može naškoditi vašem zdravlju)
Chemicals and Toxins Are The Primary Cause of Illness, Disease and Obesity (Kemikalije i otrovi su glavni uzročnici bolesti, oboljenja i pretilosti)
The Silent Epidemic of Vitamin D Deficiency of which Sunlight is man's primary source (Tiha epidemija nedostatka vitamina D kojeg je sunce glavni izvor)
I tako dalje i tako dalje....
Već ste dobili predodžbu o tome kakve to informacije želim s vama dijeliti.
Pri svemu tome ne želim vam ništa sugerirati ili prijedlagati. Ne zaboravite da je moj jedini i osnovni cilj s vama podijeliti informacije. O vama i jedino o vama ovisi to kako ćete i da li uopće te informacije koristiti u svom daljnjem životu.
Iz istog razloga vam unaprijed govorim da ne želim komentirati blogere koji bi eventualno mogli osuđivati ili kritizirati moje postove. Svakome bianco dajem to pravo.
Ako ipak ovim i svojim sljedećim postovima uspijem u vama probuditi i malo sumnje, ako vas uspijem potaknuti da kritički razmislite o svemu što nam se u medijima (i od strane profesionalaca) servira kao nepobitna istina, ako o svemu samo logički razmislite i već i samo dopustite mogućnost da bi ta istina mogla biti potpuno drugčija, onda je ovaj blog ostvario svoju svrhu.
Želim vam, dakle, da budete selektivni, kritični i intuitivni. I da uvijek, baš uvijek sačuvate svoj zdrav razum i barem zrnce intuicije o tome što je za vas najbolje.
Od sljedećeg posta čitate me u člancima koje ću za vas prevoditi iz različitih kompetentnih izvora ( koje ću uvijek navoditi kako bi sačuvala autorsko pravo te doprinijela kredibilnosti teza koje se u njima navode)
Živi i zdravi bili.




Post je objavljen 30.08.2011. u 11:15 sati.