Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pogledunazad

Marketing

Krunica kao pomoć


Životni uvjeti kršćana u okolici Betlehema i Jeruzalema posljednih su godina jako teški. Trenutno se nalaze kao zatvorenici u svojim mjestima i kućama bez mogućnosti zapošljavanja, a ujedno time i nemaju ekonomskih mogućnosti za normalni život.

Kršćani u Palestini predstavljaju oko 5% stanovništva i kao manjina potpuno su zanemareni. Pojedine obitelji u Betlehemu i Jeruzalemu izrađuju krunice od maslinova drveta koje prodaju da bi preživjeli.


Krunica iz Palestine

Cijena svake proizvedene krunicu je 2€ ili 2$ čime je pokrivena poštarina i trškovi proizvodnje. Svaki novčani višak bit će poslan direktno proizvođačima krunica koji su prijatelji dominikanaca koji djeluju u onoj zoni.

Dominikanska obitelj uspjela je već prodat oko 250 000 krunica. Ovaj projekt krunice se nada da će uz vašu pomoć ovaj broj povisit. Možete li i vi smislit neki način, da proširite među vašim prijateljima ovaj plemeniti projekt? Možemo li na neki način bit izvor dobrote za ovu našu palestinsku braću i sestre?

Za više informacija i narudžbe možete pisat na; dsi@curia.op.org ili posjetit stranicu www.dsiop.org odjel justicia e pace.


Pape koje su dali “priznanje” Dominiku za promicanje Krunice;

Sv. Pio V - Consueverunt Romani Pontifices - 17 rujna 1569
Lav XIII - Supremi apostolatus - 1 rujna 1883.
Lav XIII - Octobri mense - 22 rujna 1891:
Lav XIII - Magnae Dei Matris - 8 rujna 1892:
Lav XIII - Laetitiae Sanctae – 8 rujna 1893:
Lav XIII - Augustissimae Virginis - 12 rujna 1897:
Pio XI - Ingravescentibus Malis – 29 rujna 1937:
Pavao VI – Marialis cultus - 2 veljače 1974:
Ivan Pavao II - Rosarium Virginis Mariae - 16 listopad 2002:


Post je objavljen 19.10.2011. u 00:03 sati.