Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

"O lijepa, o draga, o slatka slobodo...

... dar u kom sva blaga višnji nam Bog je d'o,
uzroče istini od naše sve slave,
uresu jedini od ove Dubrave,
sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi
ne mogu bit plata tvoj čistoj ljepoti."

Ivan Gundulić, Dubravka

Dvor na Uni jedan je od hrvatskih gradova koji su oslobođeni u vojno-redarstvenoj akciji Oluja 95, a čemu je u velikoj mjeri pridonijela 145. brigada HV iz zagrebačke Dubrave. Ovaj mali grad na hrvatsko-bosanskoj granici povodom svog oslobođenja organizira nogometni turnir, a na inicijativu Organizacijskog odbora proslave 20 godina 145. brigade čast da po prvi puta predstavlja zagrebačke branitelje ove godine pripala je NK Dubravi. Unatoč odluci UO kluba da se sastavi malonogometna ekipa seniora (šest igrača) za ovo natjecanje te višemjesečnim pripremama i plaćenim svim troškovima putovanja od strane spomenutog Organizacijskog odbora, danas se niti jedan igrač niti jedan trener seniora Dubrave nije pojavio pred klubom u zakazano vrijeme polaska autobusa. Put Dvora krenuli su sami predstavnik kluba Poštolka, tajnik kluba Prpić i tajnik Odbora, tajnik Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata iz Dubrave g. Miljenko Bađun.
Gospodine predsjedniče, velevažna gospodo iz Upravnog odbora, vaša odluka se ni ovoga puta nije ispoštovala. No ovaj čin prelazi okvire kluba, a u njemu nema časti, poštovanja ni morala, ali ima srama jer su vaša indolentnost i inertnost danas posramile čitavu NK Dubravu. Vi sutra od Ministarstva banitelja i braniteljskih udruga očekujete pokroviteljstvo i pomoć u organizaciji našega turnira "Oluja 95"??? Na žalost to je prava slika i prilika vašeg viđenja i vođenja ovog našeg kluba.
Za ovaj neshvatljiv čin, kakvi god bili, ne postoje dovoljno dobri razlozi i izgovori ni od igrača ni od trenera ni od Uprave ni od predsjednika. Šest pripadnika 145. brigade, od ukupno 41 poginulog branitelja iz Dubrave u čitavom Domovinskom ratu, položilo je svoj život u Dvoru na Uni oslobađajući našu, vašu, njihovu Hrvatsku. To i samo to trebao je biti dovoljan razlog da i igrači NK Dubrave danas budu u Dvoru. Bila bi to nikakva žrvta naspram njihove.
Priopčenje UHDDR DUBRAVA



Post je objavljen 06.08.2011. u 10:34 sati.