Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/retinopatija-pigmentoza

Marketing

Izbor - završna misao

Ova četiri pozitivna životna izbora tek su malen uzorak mnoštva mogućnosti koje vam se nude svakoga dana. Sada kad razumijete misaoni proces koji je za to potreban, sada kad vidite koliko je u vašem životu jednostavno razdvojiti pšenično zrno od pljeve, sada kad ste upozoreni na istinu o tome da zaista imate izbore cijelim putem, nije potrebno dalje navoditi naše uobičajene pogreške i načine na koje ih je moguće ispraviti. Svijet je već prepun knjiga s pravilima, vodiča koji govore o tome kako nešto postići, tečajeva i kaseta koje razotkrivaju tajne uspjeha koje više i nisu tajne. Najmanje što vam treba u životu jest još jedan niz načela i savjeta o tome kako uspjeti, kako nagomilati bogatstvo, kako opet vratiti izgubljeno samopoštovanje. Pa i da se znade istina, mi ljudi rijetko obraćamo pozornost na sve one upute, odredbe, zakone i pravila, bez obzira koliko se važni i korisni možda čine. Uzmite najvažniji vodič za život koji smo ikada primili. Deset Božjih zapovjedi. Čak i te svete zakone često zanemarujemo jer manje od polovice svih onih koji pobožno tvrde da u njih vjeruju zna ih napamet izgovoriti više od pet!
A što je sa srećom, duševnim mirom, zadovoljstvom, vedrinom? Ako sada odlučite postići više no što ste prije očekivali i posegnuti za uspjehom, ako odaberete krenuti u potragu za slavom, moraju li se žrtvovati ove ključne kvalitete dobroga života? Jesu li one ta visoka cijena koju vi i vaša obitelj uvijek morate platiti, kao što su platili toliki drugi ljudi, kako biste postigli svoje nove ciljeve?

Izbor je na vama. Želite li sve ... uspjeh i sreću i duševni mir i zadovoljstvo i vedrinu? Nije li to previše očekivati? Ne! Otvorite srca i vidjet ćete da to nije teško. Jednostavno odaberite živjeti svaki dan kao što su ona dvojica iz davnina molila da žive, ona druga dvojica koji su uistinu bili posebni izaslanici Božji. Dobro upamtite njihove ponizne molitve iznesene ovdje, zato što čini se, izviru iz istoga srca punog ljubavi:

Gospodine, učini me oruđem svoga mira;
tamo gdje je mržnja, daj da žanjem ljubav;
gdje je učinjena nepravda, oprost;
gdje sumnja vlada, vjeru;
gdje je očaj, nadu;
gdje je tama, svjetlost;
a gdje je tuga, radost.



Proći ću ovim svijetom samo jedanput. I stoga svako dobro koje mogu učiniti, svaka ljubaznost koju mogu iskazati svakome ljudskom biću, dopustite da to učinim sada. Ne dopustite mi da to odgađam ili zanemarim, jer više neću proći ovim putem.

Sada ste slobodni!
Napokon možete otključati vrata svoje zatvoreničke sobe i iskoračiti visoko uzdignute glave prema budućnosti koju zaslužujete, znajući da Bog od vas ne traži da živite na otplatu; On nam plaća ono što zaslužimo na način na koji to zaslužimo, dobro ili zlo, raj ili pakao, već prema našem izboru.
Postoji bolji način življenja ... i vi ste upravo otkrili ključ koji se izgubio!
Odaberite služiti se njime!

Izvadak iz knjige "Og Mandino: Izbor"


Post je objavljen 24.07.2011. u 21:35 sati.