Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Lako je biti župan u županiji gdje gospodarstvo gotovo i ne postoji i gdje se ništa ne radi.

Tko sjedi u zboru lakrijaša?


INFORMATOR br.56

Većina građana pasivno očekuje da se netko drugi bori za njihova prava.

Školski je primjer što se u Hrvatskoj dogodilo s brojnim poduzećima - modelom pretvorbe i privatizacije. Najbolji je primjer Bjelovarsko-bilogorska županija. Dovoljna je kronologija događanja, da bi stvar bila savršeno jasna. I dalje se ništa ne razrješava, nego se kriminali kamufliraju. Goleme manipulacije uperene su najviše protiv građana, a uređenje RH kao da i ne postoji.

Lako je biti župan u županiji gdje gospodarstvo gotovo i ne postoji i gdje se ništa ne radi.

Bjelovarsko-bilogorski kraj nekad bogat industrijom, poljoprivredom i stočarstvom, a danas jad i bijeda. Privreda je propala, a birokracija caruje. Gospodara nema, a i nezna se gospodarit, ili je svima atrofirao* mozak, ili su u infraktnom stanju. Bivši župan Coner ogrezao je u bogaćenje, a ovaj današnji što ga je zamjenuo (kao bivši tajnik) ima zadatak glumiti i dalje skrivati sve kriminale. Osobni interes je iznad svega. Kruhobrižnici su na djelu, kada djele pljen. A narod sve to gleda, ili nekuži da je glup i zatucan...

Parlamentarna kriza pomogla bi Hrvatskoj da ide dalje u demokraciju.

Nije napravljen stanoviti napredak u ispunjavanju predizbornih obećanja, a isto tako ni vidljivih poboljšanja u socijalno-ekonomskom pogledu. Napredak je odavno zaustavljen. Krajnje bi bilo vrijeme da se provedu reforme, i sa se donesu rezolucije naprijetka zemlje. Da se krene sa materijalnom proizvodnjom,..itd. A političke stranke i dalje se bave ćoravim poslovima. Ili će svi u zemlji postati lopovi ili ćemo se lopova rješiti. Ponižene su stotine tisuća nezaposlenih i obespravljenih građana - i svi šute?

Pozivamo policiju i pravosuđe da uhiti Ivana Butkovića, direktora Informativnog centra

Butković potpisuje štetne sporazume, a to je samo jedna u nizu od njegovih brojnih malverzacija* na štetu građana i države. Pamtit će se dugo , i to na našem području Butkovićebi sporazumi, koje ni indijanci pred puno stiljeća nisu potpisivali. Kriminal se vidi iz avijona, a policija to sve mirno promatra? Ugovori koje je Butković potpisao biti će i "muzejska vrijednost", oni će ući u povjest pravne lakrdije. Nitko takve sporazume nikad nije potpisao. Bilo bi vrijeme da se sa Butkovićem pozabave zakonske instituvije i regulative.

Plakatima želimo pokazati kako Bjelovarčani danas žive na razini 16.stoljeća.

Mnogi građani su zastali zbunjeno ispred Informativnog centra na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru, kada su u središnjem gradskom parku vidjeli na stablu kestena pričvršćen plakate sa slikom dožupana Ante Rade, na kojima je pisalo WANTED 1.000.000 dolara. Dok su jedni samo pročitali napisano i ravnodušno krenuli dalje, drugi su počeli pitati "tko se to našalio?" Treći su u napisu prepoznali sumnjive radnje županijske vlasti, što su po tiho komentirali uz neskriveni smješak. Netko je nazvao policiju, koja je ubrzo alarmirala Službu komunalnog redarstva. Djelatnici su oko podneva uklonili sa stabla plakate po parku. Ostalo je pitanje "tko je počinitelj?" Plicija je krenula u istragu, te je "pola policije dignuto" na noge. Trg ih je dove na vrata stana od Branka Stojkovića, koji je poslje vodio dva suda - ali je pobjedila pravda!

U Hrvatskoj nema rješenja dok se ne uvede čelična stega prisilni rad, za opće dobro!

Zbog straha u glavama ljudi je praznina. A u Hrvatskoj gdje živi 4,5 milijuna stanovnika, nema digađaja o kojem bi se moglo razgovarati barem 1 sat. Dok zapadne zemlje idu dalje, ovdje stvara se "gulog". Napredne zemkje; Norveška, Danska, Švedska,.., usavršavaju visoku kulturu, a kod nas društvo je sve više nalik na "dolinu gubavaca". Bez otvorenog sučeljavanja, bez borbe protiv kriminala - nemoguća je katarza*, i drugi oblici ozdravljenja.

U Bjelovaru, 21.5.2003.
Branko Stojković
PREDSJEDNIK


Post je objavljen 21.07.2011. u 18:25 sati.